Lontoolaisseura West Hamin 20-vuotias nuorukainen Declan Rice on ilmoittanut, että hän tulee jatkossa edustamaan maajoukkuetasolla Englantia.

Topparina ja puolustavana keskikenttäpelaaja esiintyvä lupaus on edustanut nuorisomaajoukkueissa Irlantia ja kerännyt tililleen kolme A-maaottelua Irlannin paidassa. Kyseisten otteluiden joukossa on vain ystävyysotteluita, joten tämä mahdollistaisi vielä A-maajoukkueen vaihtamisen.

– Tänään olen soittanut sekä Mick McCarthylle [Irlannin päävalmentaja] että Gareth Southgatelle [Englannin päävalmentaja] ja kertonut päätöksestäni kirjoittaa FIFA:lle pyyntö, että minut rekisteröitäisiin maajoukkuetasolla Irlannin sijasta Englantiin, Ricen kommentoi tiedotteessa.

– Tämä on ollut äärimmäisen vaikea päätös ja rehellisesti sellainen, jota en uskonut tekeväni tässä vaiheessa uraani. Niin paljon on tapahtunut todella nopeasti.

Rice on pelannut tällä kaudella 23 valioliigaottelussa West Hamin paidassa.