Kerroimme torstaina, että KuPS:lla on ilmennyt odottamattomia vaikeuksia kokeneen senegalilaistoppari Babacar Diallon saamiseksi Suomeen. KuPS tiedotti 29-vuotiaan Diallon sopimuksesta jo 21.1., mutta viisumiongelmien takia hän ei ole päässyt matkustamaan Kuopioon.

Kuopiossa ei tällaista ongelmaa osattu odottaa, sillä Diallo on pelannut Veikkausliigassa aiemminkin. Hän edusti Interiä kausilla 2011-2013 ja KuPS:ia vuosina 2015-2016. Selitys vaikeuksille löytyy suurlähetystöjen hankalasta tavoitettavuudesta.

Diallon ensimmäinen viisumihakemus hylättiin, eikä uutta hakemusta ole päästy vielä tekemään.

– Suomen suurlähetystö sulki Senegalissa ovensa lokakuussa ja seuraavan kerran aikoja pääsee varaamaan tämän kuun lopulla, KuPS:n toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen kertoi Savon Sanomille.

– Yritimme hakea viisumia Ranskan suurlähetystön kautta, mutta sieltä tuli hylky. Perusteena oli, että ei ole varmuutta, aikooko Diallo palata pois Euroopan unionin alueelta. Aika yllättävä päätös, koska Diallo on pelannut vuosia Suomessa ja muualla Euroopassa.

– En tiedä kuinka pitkäksi Diallon asia venyy, koska kuun lopulla avattavassa Suomen suurlähetystössä käsittelyjä hoitaa vain yksi ihminen, joka palvelee samanlaisissa asioissa yli 20 maata, Heiskanen harmittelee.

[readmore from=Diallo-Babacar]

Savon Sanomien mukaan KuPS on jo varautunut siihen, että Diallo ei välttämättä pääse Suomeen ajoissa tulevaa kautta ajatellen.

Osin Diallon viisumiongelmistakin johtuen KuPS on saanut Turkin harjoitusleirille testiin toisen topparin. Näytillä on kroatialainen Vinko Soldo, joka myös pelaa ensi tiistain harjoitusottelussa norjalaista Nest Sotraa vastaan.

Perjantaina 21 vuotta täyttävä Soldo on pelannut kaikkiaan 30 ottelua Kroatian pääsarjassa. Dinamo Zagrebin kasvatti on pelannut läpi kaikki Kroatian ikäkausimaajoukkueet ja toiminut myös kapteenina.

Lähteet: Veikkausliigan ja KuPS:n kotisivut