AS: Real Madrid haluaa Mourinhon pian takaisin – näkeekö Solari edes viikonloppua joukkueen peräsimessä?

© Kuva: Getty Images

Real Madrid on ottanut yhteyttä José Mourinhon agenttiin Jorge Mendesiin keskustellakseen portugalilaisvalmentajan paluusta seuraan, kertoo AS.

Joulukuussa Manchester Unitedista kenkää saanut Mourinho valmensi Madridia vuosina 2010-2013 ja voitti seurassa La Ligan, Copa del Reyn ja Espanjan supercupin.

AS:n mukaan sekä Real Madridissa että Mourinhon leirissä on epäilyksiä siitä, toteutuuko diili. Madridin joukkueessa on vielä useita pelaajia, jotka pelasivat seurassa jo Mourinhon aikakautena, ja osalla heistä oli kiistansa portugalilaisluotsin kanssa.

Real Madrid taistelee Mourinhon pestaamisessa aikaa vastaan. Madridin tavoitteena on potkia nykyinen päävalmentaja Santiago Solari äkkiä pihalle, jotta Mourinho voisi olla puikoissa jo sunnuntaina La Ligan ottelussa Real Valladolidia vastaan.

Syksyllä päävalmentajan paikan saanut Solari koki kenties uransa hirveimmän viikon, kun Madrid putosi sekä Copa del Reystä että Mestarien liigasta ja kärsi La Ligassa tappion Barcelonalle, mikä merkitsi monen papereissa sitä, että joukkue on nyt käytännössä ulkona myös mestaruustaistelusta. Kaikki tappiot vieläpä tapahtuivat Real Madridin kotiluolassa Santiago Bernabéulla.

AS:n mukaan madridilaisten toinen vaihtoehto päävalmentajaksi on viime kauden jälkeen pestin jättänyt Zinédine Zidane, joka voitti seurassa La Ligan mestaruuden ja Mestarien liigan kolme kertaa putkeen.

Zidane ei kuitenkaan ole innostunut ideasta, että hänen tulisi uudelleenrakentaa käytännössä koko joukkue ja siten tehdä päätöksiä, joita hän ei vielä jonkin aikaa sitten halunnut tehdä.

AS:n tietojen mukaan Solari ei ole saamassa kenkää vain sen takia, että Madrid ei ole enää missään pokaalijahdissa mukana. Madrid haluaa yltää La Ligassa kahden parhaan joukkoon, jotta se pääsisi pelaamaan uudistettuun Espanjan supercupiin, jossa kilpailee kahden sijasta neljä seuraa.