Sunnuntaina tapahtunut traaginen lentoturma on koskettanut myös jalkallomaailmaa. Kaikkiaan 157 ihmistä kuoli Ethiopian Airlinesin lentokoneen maahansyöksyssä. Turman johdosta Euroopassa on pantu konetyyppi Boeing 737 MAX laajaan väliaikaiseen lentokieltoon.

Kone oli matkalla Etiopian Addis Adebasta Kenian pääkaupunki Nairobiin. Yksi sen matkustajista oli Kenian jalkapalloliito entinen pääsihteeri Hussein Swaleh, jolle matka oli muiden matkustajien tavoin viimeinen. Yksikään koneessa ollut ei selviytynyt turmasta hengissä.

Hussein Swaleh oli palaamassa kotiinsa Afrikan Egyptissä perjantaina pelatusta Mestarien liigan ottelusta Ismaili-TP Mazembe Englebert, jossa hän oli läsnä delegaatin jäsenenä.

– Afrikan jalkapalloliitto CAF:n puheenjohtaja Ahmad Ahmad ja koko afrikkalainen jalkapalloperhe lähettää osanottonsa rakastetun Hussein Swalehin perheelle ja Kenian jalkapalloliitolle, CAF:n tiedotteessa kerrottiin.

Hussein Swaleh toimi Kenian jalkapalloliiton pääsihteerinä vuosina 2000-2004. Kenia pelasi edellisen kerran Afrikan mestaruuskisoissa hänen toimikautenaan vuonna 2004. Surunvalittelunsa esitti Twitterissä myös Kenian jalkapalloilun ykköstähti, Tottenhamissa pelaava Victor Wanyama.

Lähteet: AS ja BBC