Italian A-maajoukkueen päävalmentaja Roberto Mancini luotti lauantaina nuoriin pelaajiin ja sai siitä palkinnon.

Azzurri voitti EM-karsintojen avausottelussaan Suomen 2-0. Lue otteluraportti täältä.

Joukkueen osumista vastasivat avauskokoonpanon nuorimmat kenttäpelaajat, 22-vuotias Nicolò Barella ja 19-vuotias Moise Kean. Kumpikin avasi samalla maalitilinsä A-maajoukkuetasolla.

– Olen iloinen ja omistan tämän maalin Cagliarille (kotikaupungilleni), kommentoi Barella Rai Sportille.

OptaPaolo

@OptaPaolo
2013 - Prior to Nicolò #Barella, the last Cagliari's player to have scored for Italy was Davide Astori (Confederations Cup 2013 v Uruguay). Talent.

#ItalyFinland #EURO2020

– Valmentaja pyysi minua pelaamaan ylempänä. Marco Verratti ja Jorginho ovat niin hyviä pelaamaan linjojen välissä, joten he paikkaavat minua.

– Sain hieman enemmän vapautta ja tein jopa maalin, joten mitä muuta voisin pyytää?

Keanista tuli ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt pelaaja, joka on päässyt Italian avaukseen, sekä Italian A-maajoukkueen historian toiseksi nuorin maalintekijä. Nuori hyökkääjä uskoo, että hänellä on vielä rutkasti annettavaa.

OptaPaolo

@OptaPaolo
19 & 23 - Moise #Kean (19 years and 23 days) is the second youngest scorer for Italy after Bruno Nicolè in 1958. Wonderkid.

#ItalyFinland #EURO2020

– Yritän aina olla valmis ja harjoitella säännöllisesti, jotta olen valmistautunut, kun aikani tulee.

– Minulla on vielä monia ennätyksiä rikottavana ja aion rikkoa ne.

– Olin innoissani, iloinen ja halukas näyttämään, mitä osaan, kun sain kutsun maajoukkueeseen. Ciro (Immobile) antoi minulle mahtavan syötön. Hänelle ja koko joukkueelle kiitos, että tein maalin.

Kean on totuttu näkemään keskushyökkääjänä, mutta lauantaina hän piinasi Suomen puolustajia laidoilla.

– Olen iloinen, kun saan pelata – mihin ikinä valmentaja minut laittaakin. Se oli hyvä liike ja näin välin (Suomen puolustuksessa), joten annoin vain mennä.

– Tietysti on mahdotonta olla oppimatta jokainen päivä, kun harjoittelee Juventuksessa joukkuekaverieni, mukaan lukien Cristiano Ronaldon, kanssa.