Porto-kärki UCL:ssä hyvin harvalukuiseen joukkoon – kuka kumma on Moussa Marega?

© Kuva: Getty Images

Kuusi perättäistä Mestarien liigan ottelua, ja maali näistä jokaisessa. Ennen keskiviikkoa tähän saavutukseen oli pystynyt vain viisi pelaajaa: Ruud van NistelrooyCristiano RonaldoMarouane Chamakh, Burak Yilmaz ja Edinson Cavani.

Eilen joukkoon liittyi kuitenkin kuudes pelaaja, sillä Porton Moussa Marega teki joukkueelleen elintärkeän 2-1 -maalin ottelussa AS Romaa vastaan. Marega oli jo aiemmin pohjustanut hienollaan nousullaan Tiquinho Soaresin tekemän avausosuman. Lopulta Porto raivasi tiensä puolivälieriin jatkoajalla saamansa rankkarin jälkeen (lue lisää).

Vierasottelu Roomassa jäi Maregalta loukkaantumisen takia väliin, mutta muuten Marega on takonut seitsemässä UCL-ottelussaan mahtavat tehot: kuusi maalia ja kaksi maalisyöttöä.

Marega pelasi jo viime kaudella kuudessa Mestarien liiga -ottelussa, mutta tuolloin verkko ei heilunut kertaakaan. Portugalin liigassa hän sen sijaan takoi Portolle 22 maalia. Tällä kaudella maalit ovat painottuneet nimenomaan Mestarien liigaan, sillä kotimaisessa sarjassa maalisaldo näyttää seitsemää.

Kuka sitten oikein on Moussa Marega, uusi todella harvinaisen klubin tulokas? Useimmille hyökkääjä lienee vielä aika tuntematon tapaus.

Vanttera, 183-senttinen Marega täyttää huhtikuussa 28 vuotta, joten ihan nuorukainen hän ei enää ole. Portugalin pääsarjassa hän pelaa nyt viidettä kauttaan.

Marega on syntynyt Ranskassa, mutta edustaa maajoukkuetasolla Malia. Ranskassa Marega ylsi parhaimmillaan kolmannelle sarjatasolle. Syyskaudella 2014 Marega siirtyi tunisialaiseen Esperanceen, muttei päässyt lainkaan pelaamaan byrokraattisten ongelmien takia.

Vuonna 2015 Marega aloitti uransa Portugalin pääsarjassa. Hän teki kalenterivuoden aikana Maritimolle 29 ottelussa 12 maalia, ja herätti suurempienkin seurojen kiinnostuksen. Loppuvuodesta hänet tosin hyllytettiin seuran harjoituksista miehen kiukuteltua vaihtopenkillä ulosajon jälkeen.

Porto nappasi Maregan tammikuussa 2016 ja mätkäisi miehelle saman tien 40 miljoonan euron ulosostoklausuulin. Summaa on mahdollisesti tarkistettukin, sillä viime syksynä Porto jatkoi Maregan sopimusta vuoteen 2021.

Välillä Marega haki vauhtia lainalta Vitoria Guimaraesista, mutta viime kaudella oli lopullisen läpimurron paikka. Porto palasi viiden vuoden tauon jälkeen Portugalin mestariksi, ja Marega oli joukkueen paras maalintekijä.

Maregaa on viety huhuissa ainakin Valioliigaan, eikä tämän kauden maalitahti Mestarien liigassa ole varmasti suurseurojen kiinnostusta hillinnyt. Marega oli Rooman illassa pääosannäyttelijöitä, ja on varmasti haastava pideltävä mille tahansa vastustajalle puolivälierävaiheessa.

Malin maajoukkueessa Marega on tehnyt kaksi maalia 16 ottelussa. Tuleva kesänä hänet nähtäneen myös arvokisoissa, sillä Mali on jo varmistanut paikkansa Afrikan mestaruusturnauksessa. Debyytistä ei ole kyse, sillä Marega ja Mali osallistuivat mestaruusturnaukseen myös kaksi vuotta sitten.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille