Ajax-kippari uskoo sensaatioiden jatkuvan: ”Olemme jo pudottaneet kaksi suosikkia”

© Kuva: Getty Images
Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

Ajax järjesti tiistaina jälleen ison sensaation, kun se pudotti ulos Mestarien liigan välieristä Juventuksen. Amsterdamilaisseura ylsi neljän parhaan joukkoon ensi kerran sitten vuoden 1997. Tuolloin joukkueessa pelasi myös Jari Litmanen, ja välierissä paremmaksi osoittautui juuri Juventus.

Ajaxin tämän kevään matka on ollut huima, sillä edellisellä kierroksella se potkaisi pihalle puolustavan mestarin Real Madridin. Eilen Juventus siirtyi 1-0 -johtoon Cristiano Ronaldon maalilla, ja luultavasti vain harva uskoi vieraiden vielä nousevan jatkoon. Ajaxin pelaajat kuitenkin uskoivat, tekivät tasoituksen ja lopulta voittomaalin, ja nappasivat paikan semifinaaleissa – erittäin ansaitusti hallittuaan molempia osaotteluita.

Ajaxin 2-1 -voittomaalin viimeistellyt toppari, 19-vuotias joukkueen kapteeni Matthijs de Ligt ei ujostellut, kun häneltä kysyttiin, voisiko Ajax vielä mennä ja voittaa koko hela hoidon.

– Voimmeko voittaa koko kilpailun? No, nyt olemme välierissä ja olemme pudottaneet kahdella edellisellä kierroksella kaksi voittajasuosikkia, De Ligt totesi Guardianin mukaan.

– Seuraavista otteluista tulee vaikeita, mutta niin nämäkin olivat. Joten kuka tietää?

– Emme tiedä, mitä voimme saavuttaa, mutta emme ole koskaan tyytyväisiä. Tässä joukkueessa on todella paljon potentiaalia. Olemme yhä melko nuoria ja kasvamme jokaisessa pelissä, De Ligt lisäsi.

Ensi kaudeksi Barcelonaan siirtyvä Frenkie de Jong myhäili joukkuekaverinsa tavoin tyytyväisenä.

– Hallitsimme peliä toisella puoliajalla ja ansaitsimme helposti voittomme. Itse asiassa meidän olisi pitänyt varmaan voittaa selkeämminkin, De Jong latasi.

Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeli55 vuoden europeliputki vaarassa katketa – valmentajalle kenkää 99 päivän pestin jälkeen
Seuraava artikkeliJuventus-luotsin maailma ei järkkynyt shokkiputoamisesta: ”Jatkan täällä ensi kaudellakin”