Bundesliigan 31. eli kolmanneksi viimeinen ottelukierros tarjosi katsojille runsaasti dramatiikkaa ja kiristi taistelua joka puolella sarjataulukkoa. Sarja onkin saamassa erittäin jännittävän loppusuoran.

Mestaruustaistelun kannalta hyvin keskeiseltä vaikutti lauantainen Ruhrin derby, jossa Bayern Münchenin ankarasti haastanut Borussia Dortmund taipui kotikentällään veriviholliselleen Schalkelle 2-4. Kuuden maalin lisäksi korttejakin nostettiin paljon. Kaikki ottelun kuusi varoitusta menivät Schalkelle, mutta vastavuoroisesti Dortmundille ojennettiin kaksi suoraa punaista. Ulosajon kokivat reilun tunnin kohdalla viiden minuutin sisällä Marco Reus ja Marius Wolf.

Schalken maaleista vastasivat kaksi osumaa tehnyt Daniel Caligiuri sekä maalin mieheen viimeistelleet Salif Sané ja Breel Embolo. Dortmundille osuivat Mario Götze ja Axel Witsel. Schalke oli Reusin ulosajon sattuessa jo 2-1 -johdossa.

Schalken kausi on ollut erittäin hankala, muta täysi pistepotti varmisti sen, ettei se putoa sarjasta ainakaan suoraan. Karsintapeikkokin on jo melko kaukana, sillä Stuttgart on Schalkesta kuuden pisteen päässä.

Moni saattoi olettaa, että Dortmundin tappio päästäisi Bayern Münchenin jo lopullisen tuntuiselle karkumatkalle, mutta Nürnberg oli toista mieltä. Kierroksen päättäneessä Baijerin osavaltion paikallisessa Nürnberg pakotti Bayernin 1-1 -tasapeliin.

Nürnberg meni toisen jakson alkajaisiksi johtoon Matheus Pereiran osumalla, mutta Bayern tasoitti vartti ennen täyttä aikaa Serge Gnabryn onnekkaallakin nostolla. Lisäajalla Nürnberg pääsi yrittämään voittomaalia rankkarista, mutta Tim Leibold ampui pallon tolppaan. Tämän jälkeen Kingsley Coman pääsi vielä yksin läpi, mutta loistavan ottelun pelannut maalivahti Christian Mathenia pelasi Nürnbergille pisteen.

Bayern johtaa sarjaa yhä kahdella pisteellä ennen Dortmundia – ja huomattavasti paremmalla maalierolla – mutta tasapeli Nürnbergissä piti Dortmundin toiveet yhä elossa. Loppusuoralla Bayern kohtaa kotonaan Hannoverin, vieraissa RB Leipzigin ja kotikentällään Eintracht Frankfurtin, valmentaja Niko Kovacin viime kauden seuran. Dortmund puolestaan vierailee Bremenissä, isännöi Fortuna Düsseldorfia ja päättää sarjan Mönchengladbachissa.

Se varmistui lauantaina, että Bundesliigan kolmas joukkue Mestarien liigassa on RB Leipzig. Leipzig lunasti pilettinsä voittamalla kotonaan Freiburgin 2-1.

Sijoilla 4-8 armotonta taistelua

Kisa Saksan neljännestä Mestarien liiga -paikasta jatkuu sen sijaan kovana. Neljäntenä on nyt Eintracht Frankfurt, jonka etumatka lähimpiin uhkaajiin on kolme pistettä. Lisäksi Eintrachtilla on puolellaan paljon kilpailijoita parempi maaliero. Viidentenä ja kuudentena ovat Borussia Mönchengladbach ja Lukas Hradeckyn ja Joel Pohjanpalon Bayer Leverkusen. Teoriassa Mestarien liiga -paikasta haaveilevat yhä myös Hoffenheim ja Wolfsburg, joilla on Eintrachtiin takaa-ajettavanaan neljän ja viiden pisteen takamatka.

Koska cup-finalistit Bayern ja RB Leipzig pääsevät Eurooppaan myös sarjasijoituksensa perusteella, pääsee Bundesliigasta eurokentille myös sarjan seitsemäs. Sijassa on tällä hetkellä kiinni Hoffenheim, mutta 1-4 -tappio Wolfsburgille sunnuntaina teki kamppailusta todella raivoisan.

Teoreettiset mahdollisuudet Eurooppaan ovat yhä myös Niklas Moisanderin Werder Bremenillä, jolla on pisteitä neljä Hoffenheimia vähemmän. Bremenille lauantainen 1-4 -tappio Düsseldorfissa oli paha, paha takaisku. Samalla jo viikon toinen sellainen, sillä viikolla se putosi cupin välierissä Bayern Müncheniä vastaan hyvin kiistanalaisen rankkarituomion takia.

Jo ensi viikonloppuna pelataan europelitaiston osalta kaksi erittäin tärkeää ottelua Borussia Mönchengladbach-Hoffenheim ja Bayer Leverkusen-Eintracht Frankfurt.

Sarjan häntäpäässä Hannover oli jo laajalti tuomittu putoamaan sen saatua edellisestä kymmenestä ottelustaan vain yhden pisteen. Lauantaina Hannover kuitenkin kukisti Mainzin 1-0 ja piti toivonkipinän elossa. Pahaksi onneksi myös Stuttgart voitti Mönchengladbachin 1-0, joten ero Stuttgartiin säilyi kuudessa pisteessä.

Hannover tarvitsisi siis joka tapauksessa otteluista Bayern Müncheniä, Freiburgia ja Fortuna Düsseldorfia vastaan vähintään kaksi voittoa, jotta se voisi sarjassa säilyä. Samalla sen pitäisi toivoa Stuttgartin rämpimistä. Hannoverin ja Stuttgartin väliin mahtuu vielä Nürnberg, jolla on kasassa piste Hannoveria enemmän.