IS: HIFK-johdosta kommentoitiin myyntihuhuja: ”Meillä on Suomen historia tiedossa”

© Kuva: Juha Tamminen
Mestarien liigassa huippuottelu Barcelona - Napoli! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Helsingin Sanomat kertoi torstaiaamuna, että tanskalaisen Vejle BK:n pääomistajat Lucas Jin Chang ja Andrei Zolotko neuvottelevat veikkausliigaseura HIFK:n enemmistöosakkuuden ostamisesta. Kiinalaisen Changin ja moldovalaisen Zolotkon nimien nousu esiin herätti välittömästi kysymysmerkkejä, sillä molemmat ovat entisiä pelaaja-agentteja. Vejle on pyörittänyt kaksikon tultua mukaan vuonna 2016 jokseenkin arveluttavaa ja kyseenalaista pelaajarulettia (lue aiheesta lisää).

HIFK:n hallituksen puheenjohtaja Christoffer Perret vahvisti Ilta-Sanomille, että seura on neuvotellut Changin ja Zolotkon kanssa.

– Neuvottelemme edelleen useiden eri tahojen kanssa, ja neuvottelut ovat kesken, Perret totesi (IS:n koko jutun voi lukea täältä).

HIFK:n pelaajiston vaihtuvuus on ollut viime kauden päätyttyä runsasta. Moni pohtiikin, kiihdyttäisikö Vejle-kaksikon mukaantulo pelaajarulettia entisestään.

- Jos he tulisivat, niin sehän olisi heistä kiinni. Mikäli he tulevat, he varmasti kertovat, miten haluavat pyörittää seuraa, Perret kuittasi.

HIFK-pomo korostaa, että HIFK on selvittänyt kaikkien uusien ostajaehdokkaiden taustoja muun muassa Palloliiton, Uefan ja Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK:n kanssa. Myöskään Changin ja Zolotkon kohdalla hälytyskellot eivät ole soineet.

- Kaikki on käyty läpi eettisistä tarkastuksista lähtien. Olemme tutustuneet asioihin todella tarkasti. Totta kai meillä on Suomen historia tiedossa, Perret korostaa.

- Olen keskustellut Vejlen toimitusjohtajan kanssa. Varsinkin seuran talous on kunnossa. Vejle on kääntynyt vahvasti tappiollisesta voitolliseksi seuraksi.

HIFK käy neuvotteluja edelleen useiden ostajaehdokkaiden kanssa. Sitä, milloin neuvotteluissa päästään maaliin, Perret ei osaa sanoa. Ratkaisu voi löytyä Perretin mukaan vaikka jo huomenna tai sitten esimerkiksi kuukauden päästä.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

Mestarien liigassa huippuottelu Barcelona - Napoli! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!