Näin Mika Lehkosuo kommentoi HJK-debytanttia ja Stadin derbyn tulosta – ei peitellyt pettymystään: ”Siitä käsi ylös”

© Kuva: Juha Tamminen
Bournemouth taistelee Tottenhamia vastaan sarjapaikastaan! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

HJK ei saanut parasta irti koneestaan täpötäyden yleisön edessä Stadin derbyssä HIFK:ta vastaan. Pisteet jaettiin 1-1-lukemin. HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo otti osan myös valmennuksen piikkiin.

HJK:n ensimmäinen puoliaika oli luvalla sanottuna surkea. HJK ei saanut luotua tekopaikkoja, ja HIFK:n korkea prässi tuotti suuria ongelmia sinivalkoisten pelinrakentelulle. HIFK vei ensimmäisellä jaksolla kulmapotkut puhtaasti 6-0. Lisäksi pallonhallinta oli avausjaksolla vierailla.

– Ei tietenkään ole hyvät fiilikset. Ei saatu peliä kontrolliin eikä saatu pallonhallintaa aikaiseksi kuin hetkittäin. Siinä oli rakenteellisia ongelmia. Lisäksi IFK sai kentälle paremman tunnetason, mikä näkyi sellaisissa ”fiftyfifty”-palloissa. HIFK onnistui rikkomaan meidän pelimme, Lehkosuo sanoi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Lue lisää ottelusta tästä.

HJK tuli vahvemmin toiselle puoliajalle, ja Akseli Pelvas vei isännät 49. minuutilla johtoon. Maalin jälkeen IFK sai kuitenkin heti vaarallisen tekopaikan. HJK:n hyvä ote ei kuitenkaan kestänyt pitkään, ja punapaidat tulivat tasoihin kulmapotkusta 65. minuutilla, kun brassivahvistus Tiquinho osui maalin edustalta.

Lehkosuo kertoi muuttaneensa hieman HJK:n pelaamista derbyyn, mutta taktiikka ei onnistunut.

– Tein pieniä muutoksia tähän peliin hyökkäyksen ensimmäisessä vaiheessa sen takia, miten HIFK on oman puolustuksensa organisoinut, ja se ei onnistunut. Siitä käsi ylös. Toisella puoliajalla se vähän parani, Lehkosuo harmitteli.

HJK:n kokoonpanossa nähtiin myös debytantti, kun vasemman laitapuolustajan tontilla viiletti nigerialaishankinta Elderson. Pelvaksen tekemään avausmaaliin Elderson antoi puskemalla syötön, mutta muuten miehen otteista jäi varsin vaisu kuva. Otteista näkyi, ettei Elderson ole vielä täysin sisäistänyt HJK:n pelitapaa. Tämän myönsi myös Lehkosuo.

– Ihan hyvin hän (Elderson) jaksoi pelata. Hänellä ei ole kovin montaa peliä meidän kanssamme, ja kyllä se aiheutti rakenteellisia haasteita siinä, miten me saimme pelattua peliä eteenpäin.

– Kyllä häntä varmasti nähdään vielä kentällä, mutta mutta…, siihen tarvitaan harjoituksia ja pelejä alle, että hänet saadaan paremmin joukkueen tekemiseen sisään, Lehkosuo kommentoi Eldersonin debyyttiä.

HJK:lle tasapeli oli jo kolmas peräkkäinen liigassa. Alku on ollut tulosten valossa vaikea hallitsevalle mestarille, vaikka tappioita ei olekaan tullut. Viidestä ottelusta HJK on kerännyt yhdeksän pistettä. Viimeiseen kolmeen otteluun on tullut vain yksi maali, joka nähtiin derbyssä.

Trendi on ollut myös pelillisesti huolestuttava.

– Ensimmäiset kaksi peliä (Inter ja IFK Mariehamn) olivat kohtalaisen hyviä. Kuopiossa oltiin 75 minuuttia herrana talossa, SJK:ta vastaan tuli tosi huono puoliaika. Nyt oli kokonaisuudessaan huono peli.

– Meidän rakenne hyökkäyksen ensimmäisessä vaiheessa oli huono (IFK:ta vastaan), emme onnistuneet luomaan ylivoimia ja tukia tarpeeksi lähelle, että olisimme päässeet etenemään ja saamaan palloa kontrolliin. Se pitää saada kuntoon taas seuraavaan peliin, jotta me voimme pelata sitä peliä, jota haluamme pelata. Ei se tuon kummoisemmasta ole kiinni. Valmentajan totta kai pitää olla sopivasti huolissaan, jos yksi peli menee huonosti, Lehkosuo totesi.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Bournemouth taistelee Tottenhamia vastaan sarjapaikastaan! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!