Saksan futisliitto otti tiukan linjan – Argentiinan maajoukkuepelaajalle kuuden viikon pelikielto

© Kuva: Getty Images
Serie A:ssa Bologna - Atalanta! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Saksan jalkapalloliito DFB otti sanktiovalikoimastaan käyttöön ankaran tuomion, kun se langetti VfB Stuttgartin Santiago Ascacíbarille peräti kuuden viikon pelikiellon. Seura ja pelaaja ovat hyväksyneet rangaistuksen. 22-vuotias keskikentän pohjapelaaja sylkäisi Bayer Leverkusenin Kai Havertzia päin lauantain bundesliigaottelussa (lue lisää).

Argentiinan maajoukkueessakin neljä ottelua pelannut Ascacíbar läpsäisi vielä punaisen kortin nostamisen jälkeen Havertzia kasvoille. Jälkikäteen hän pyyteli tekosiaan Stuttgartin kotisivuilla anteeksi.

– Olen pyytänyt käytöstäni seuralta ja joukkueelta anteeksi. Tietysti anteeksipyyntöni kuuluu myös Kai Havertzille. Vaikka minua provosoitiinkin, ei tuollaista saa tapahtua, Ascacíbarin lausunto kuului.

168-senttinen argentiinalainen on Stuttgartille erittäin tärkeä pelaaja, sillä hän on joukkueen kenttäpelaajien tämän kauden peliaikakuningas. Hän on pelannut täydet peliminuutit 27 ottelussa Stuttgartin 29:ssä – mukaan lukien viikonlopun Leverkusen-peli, sillä tilastoihin lisäjalla tapahtunut ulosajo jää täysiksi peliminuuteiksi.

Ascacíbar on myös kesällä Bayern Müncheniin siirtyvän Benjamin Pavardin jälkeen Stuttgartin arvokkain pelaaja Transfermarktin markkina-arvoarvioissa. Ascacíbarin hinnaksi määritellään 16 miljoonaa euroa.

Ainoat kaksi väliin jäänyttä peliä Ascacíbar missasi pelikieltojen takia, sillä hän on kymmenellä keltaisella kortillaan myös koko Bundesliigan eniten varoitettu pelaaja.

Nyt Stuttgart saa kuitenkin tulla Bundesliigan viimeiset viisi kierrosta toimeen ilman tärkeää keskikenttäpelaajaansa. Välttämättä kausi ei kuitenkaan vielä ole ohi, sillä Stuttgart on tällä hetkellä sarjassa kolmanneksi viimeisenä, matkalla karsimaan sarjapaikastaan. Ascacíbarin pelikielto päättyy 25. toukokuuta, joten jos Stuttgart joutuu karsintoihin, voisi argentiinalainen pelata otteluparin toisessa osaottelussa kakkosbundesliigan kolmosta vastaan.

Ascacíbarin sylkäisystä voi katsoa videon Viafreen sivuilta tämän linkin takaa.

Serie A:ssa Bologna - Atalanta! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!