Voitoton putki venyy – kertoimet Mika Lehkosuon potkuille pohjamudissa

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan mestarisuosikki HJK kyntää. Maanantaina Klubi hävisi vieraskentällä Interille tylysti 1-4, ja on nyt jäänyt voitoitta neljässä ottelussa peräkkäin. Kun listataan HJK:n kaikki kauden viralliset ottelut Suomen Cupista ja Veikkausliigasta, on saldo vaisu 4 voittoa, 4 tasapeliä ja kolme tappiota.

Vielä huhtikuussa ei mestaruutta ratkaista, mutta selkeää signaalia HJK:n otteiden kohenemisesta ei ole saatu. Kannattajien usko valmentaja Mika Lehkosuohon horjuu, ja niin horjuu myös vedonlyöntiyhtiö Betssonin.

Betsson julkisti tiistaina kertoimet Veikkausliigan ensimmäisille valmentajan potkuille, ja juuri HJK:n käskyttäjän kertoimet ovat nyt koko sarjan pienimmät. Betsson antaa Lehkosuolle sarjan ensimmäisenä irtisanottavana valmentajana vain kertoimen 2,10.

– Lehkosuo tuli HJK:n ruoriin keväällä 2014, ja käytännössä jokaisella kaudella sen jälkeen HJK:n kannattajat ovat vaatineet Lehkosuolle potkuja milloin mistäkin syystä. Välillä tilanne on myös ulkopuolisin silmin vaikuttanut siltä, että valmentajan vaihtaminen on ollut hyvin lähellä. Viime kauden jälkeen seura allekirjoitti päävalmentajansa kanssa lopulta vielä yhden vuoden paperin, Betsson kirjoittaa tiedotteessaan.

– Tämä vuosi alkoi kuitenkin katastrofaalisesti putoamisella Suomen Cupista – josta putoaminen oli tehty sarjamuotoisen kilpailutavan takia hyvinkin hankalaksi. Mutta niin vain HJK jäi kahdeksan parhaan joukosta ulos.

– Perjantaina HJK:n vieraaksi saapuu sarjakärki, neljällä nollapelillä kauden aloittanut Ilves. Helsinkiläisillä – tai ainakin Lehkosuolla – alkaa totisesti olla sen kuuluisan pakkovoiton paikka.

Lehkosuon jälkeen toiseksi pienimmän kertoimen saa sarjanousija KPV:n valmentaja Jarmo Korhonen. Korhosen kerroin on 3,50. FC Lahden Sami Ristilän potkuista tarjotaan kerrointa 5,00. Betssonin kerroinlaskijoiden näkemyksen mukaan vakaimmat työpaikat ovat tällä hetkellä Ilveksen Jarkko Wissillä ja IFK Mariehamnin Peter Lundbergilla.

Kaikki kertoimet listattuna alla:

HJK – Mika Lehkosuo 2.10
KPV – Jarmo Korhonen 3.50
FC Lahti – Sami Ristilä 5.00
HIFK – Tor Thodesen 6.00
SJK – Alexei Eremenko Sr. 6.00
VPS – Petri Vuorinen 6.00
KuPS – Jani Honkavaara 8.00
RoPS – Toni Koskela 15.00
FC Inter – Jose Riveiro 20.00
Honka – Vesa Vasara 25.00
IFK Mariehamn – Peter Lundberg 30.00
Ilves – Jarkko Wiss 40.00