Afrikka vahvasti edustettuna Mestarien liigan välierissä – jo kahdeksan pelaajaa kentällä

© Kuva: Getty Images

Mestarien liigan ensimmäisten välieräotteluiden suurin sankari oli argentiinalainen Lionel Messi, joka upotti kahdella maalillaan Liverpoolin avausosassa maalein 3-0 (lue lisää). Maalinteossa onnistuivat avausosissa myös uruguaylainen Luis Suárez sekä vappuaattona Ajaxin 1-0 -maalin viimeistellyt hollantilainen Donny van de Beek.

Näkyvästi esillä välierissä on ollut myös Afrikan manner, sillä kentillä on nähty jo kahdeksan afrikkalaispelaajaa. Kamerunilaisia on pelannut kaksi (Ajax-vahti André Onana ja Liverpoolin Joël Matip), ja samoin marokkolaisia (Ajaxin kaksikko Hakim Ziyech ja Noussair Mazraoui). Lisäksi välierissä on nähty egyptiläinen Mohamed Salah (Liverpool), senegalilainen Sadio Mané (Liverpool), kenialainen Victor Wanyama (Tottenham) ja guinealainen Naby Keïta (Liverpool).

Välieräjoukkueista ainoastaan Barcelonan riveissä ei ole ainuttakaan afrikkalaista. Teoriassa afrikkalaisten määrä UCL:n loppusuoralla voisi kasvaa vielä yhdellä, sillä Tottenhamin riveissä on myös norsunluurannikkolainen Serge Aurier. Aurier on kuitenkin kärsinyt kauden aikana erittäin paljon loukkaantumisista, ja oli avausosastakin sivussa takareisivamman takia.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.