Mestarien liigan ensimmäisten välieräotteluiden suurin sankari oli argentiinalainen Lionel Messi, joka upotti kahdella maalillaan Liverpoolin avausosassa maalein 3-0 (lue lisää). Maalinteossa onnistuivat avausosissa myös uruguaylainen Luis Suárez sekä vappuaattona Ajaxin 1-0 -maalin viimeistellyt hollantilainen Donny van de Beek.

Näkyvästi esillä välierissä on ollut myös Afrikan manner, sillä kentillä on nähty jo kahdeksan afrikkalaispelaajaa. Kamerunilaisia on pelannut kaksi (Ajax-vahti André Onana ja Liverpoolin Joël Matip), ja samoin marokkolaisia (Ajaxin kaksikko Hakim Ziyech ja Noussair Mazraoui). Lisäksi välierissä on nähty egyptiläinen Mohamed Salah (Liverpool), senegalilainen Sadio Mané (Liverpool), kenialainen Victor Wanyama (Tottenham) ja guinealainen Naby Keïta (Liverpool).

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Ya han jugado en estas semis de Champions...

Un egipcio: Salah
Un camerunés: Onana
Otro camerunés: Matip
Un senegalés: Mané
Un keniata: Wanyama
Un marroquí: Ziyech
Otro marroquí: Mazraoui
Un guineano: Keïta

#AfricanPower
Me parece algo fantástico!!!

Välieräjoukkueista ainoastaan Barcelonan riveissä ei ole ainuttakaan afrikkalaista. Teoriassa afrikkalaisten määrä UCL:n loppusuoralla voisi kasvaa vielä yhdellä, sillä Tottenhamin riveissä on myös norsunluurannikkolainen Serge Aurier. Aurier on kuitenkin kärsinyt kauden aikana erittäin paljon loukkaantumisista, ja oli avausosastakin sivussa takareisivamman takia.