Antonio Conten nimitys saa Juve-veret kiehumaan: ”Ei enää edusta henkeä”

© Kuva: Getty Images

Serie A:n valmentajapeli kuumenee päivä päivältä, ennen muuta Massimiliano Allegrin jätettyä paikkansa Juventuksessa. Tulipa hänen tilalleen mestarijoukkueen peräsimeen kuka tahansa, Juve-kannattajien päissä kiehuu toisen valinnan johdosta.

Antonio Conte nimitettiin juuri Internazionalen valmentajaksi, eikä tätä – lievästi sanottuna – katsota hyvällä Vanhan Rouvan kannattajien silmin. 400 ottelussa torinolaisia jo peliurallaan edustaneen, kentän puolella viisi kertaa Scudetton, ja kerran Mestarien liigan voittaneen 49-vuotiaan kunnia on monen mielessä nyt mennyttä.

– Antonio Conte oli rakastettu kapteeni, joka pelasi sydämellään. Sitten hänestä tuli valmentajamme, joka voitti kaikkien yllätykseksi Scudetton, vaikeiden vuosien jälkeen, kerrataan kannattajan laatimassa adressissa.

– Hän jätti työnsä valmentajana yllättäen, juuri ennen uuden kauden alkua, syistä joita emme tiedä. Sekin kuitenkin jollain tavoin on logiikan piirissä. Tiedämme, että pelaajat ja valmentajat joutuvat tekemään ammattimaisia päätöksiä, joskus riippumatta taustoistaan.

Internazionale-pesti ei enää kuitenkaa mahdu näihin puitteisiin, eikä kannattajien omanarvontuntoon.

– Kyse ei enää ole ammattimaisesta päätöksestä eikä siitä, että joku pelaaja tai valmentaja siirtyy kilpailevaan seuraan. Nyt henkilö siirtyy seuraan, jossa toimii esimerkiksi ihmisiä kuten Javier Zanetti ja Pirellin johtaja Marco Tronchetti Provera. He eivät koskaan ole peitelleet mielipiteitään Juvesta. Conte siirtyy nyt seuraan, joka on kaikin tavoin yrittänyt liata sitä kunniaa, jonka puolustaja hänen pitäisi olla.

– Conten tähti stadionilla pitäisi poistaa. Sen ansaitsevat henkilöt, jotka ovat Juventinoja, nyt ja aina. Hänen nyt tekemänsä sopimus osoittaa, ettei hän ansaitse tuota nimikettä. Hän ei enää edusta Juventus-henkeä.

Adressin oli jo torstaina allekirjoittanut yli 3000 kannattajaa.

Lähde: Football Italia