Bayern München rymisteli tuplamestaruuteen – Robben ja Ribéry viimeistä kertaa vauhdissa

© Kuva: Getty Images

Bayern München voitti lauantaina RB Leipzigin 3-0 Saksan cupin loppuottelussa. Ottelu pelattiin Berliinin olympiastadionilla. Bayern saavutti samalla Saksan tuplamestaruuden voitettuaan aiemmin jo maan pääsarjan mestaruuden.

Bayern-vahti Manuel Neuer esti kymmenennellä minuutilla lähes varmalta näyttäneen osuman. Leipzigin hyökkääjä Yussuf Poulsen puski lähietäisyydeltä voimalla, mutta Neuer torjui pallon yhdellä kädellä ylärimaan, josta peliväline kimposi takaisin peliin.

Poulsen oli muutenkin pirteällä pelipäällä ja aiheutti hankaluuksia Bayernin puolustukselle. Müncheniläisten peli haki vielä uomiaan.

Thomas Müller oli jo karata Leipzigin puolustukselta maalintekoon, mutta hän leikkasi vielä keskelle, ja Leipzigin kippari Willi Orban pääsi osittain väliin. Müller yritti vielä pedata tekopaikan joukkuekaverilleen, mutta syöttö karkasi päätyrajasta yli.

Bayern siirtyi johtoon vajaan puolen tunnin kohdalla. Se rakenteli hyökkäystä vasemmalla laidalla Kingsley Comanin ja David Alaban johdolla. Alaba keskitti pallon päätyrajan tuntumasta Robert Lewandowskille, joka taituroi pelivälineen päällään hankalasta asennosta maaliin. 0-1.

Punapaidat olivat lähellä siirtyä kahden maalin karkumatkalle vielä ennen taukovihellystä. Maalivahti Péter Gulácsi piti Leipzigin ottelussa mukana.

Toinen puolikas alkoi ryminällä, ja tilanteita nähtiin kummassakin päädyssä. Maalivahdit esittivät parastaan.

Ottelua oli jäljellä noin 20 minuuttia, kun Bayernin kannattajat saivat aihetta riemuun. Seuralegenda Arjen Robben asteli vaihdosta sisään kantaen viimeistä kertaa Bayernin paitaa päällään.

Hetkeä myöhemmin Bayern iski toisen maalinsa. Pallo lensi korkeassa kaaressa kohti Comania, joka vei taidokkaalla haltuunotollaan koko Leipzigin puolustuksen kahville ja laukoi kuulan verkkoon. 0-2.

Bayern iski viimeisen niitin 85. minuutilla. Joshua Kimmichin purkupallosta tulikin täydellinen läpisyöttö Lewandowskille, joka sysäsi vielä Dayot Upamecanon tieltään ennen kuin rynnisti maalintekoon. Lewandowski juoksi kohti Gulácsia ja chippasi pallon hänen ylitse sisään. 0-3.

Kentällä nähtiin vielä yhdet jäähyväiset. Ranskalaislaitahyökkääjä Franck Ribéry tuli vaihdosta sisään viimeiseen otteluunsa Bayernin riveissä. Niinikään Bayernin jättävä brasilialaispuolustaja Rafinha vietti koko ottelun vaihtopenkillä.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.