Bundesliigan nousutaistelussa hupaisa loppu – ei tuntunut nousu kelpaavan kellekään

© Kuva: Getty Images
Veikkausliigassa FC Lahti - MIFK! Käytä hyväksesi maistuva vetoidea ja talletusbonus!

Kakkosbundesliigan sarjakausi on pelattu päätökseen. Kauden suurin nousijasuosikki 1. FC Köln varmisti sarjanousunsa jo aiemmin, ja nyt toisena joukkueena Saksan pääsarjaan nousee hissijoukkue Paderborn. Kyseessä on jo kuudes perättäinen kausi, kun Paderbornin kausi päättyy joko nousuun tai putoamiseen (lue vuoristoradasta lisää täältä). Vielä viime kaudella Paderborn pelasi kolmannella sarjaportaalla, eikä kaukana ollut äskettäin vauhdin haku jopa neljänneltä sarjaportaalta.

Paderbornin nousujuhlat käynnistyivät tosin viiveellä. Se oli sarjakakkosena ennen päätöskierrosta, mutta hävisi viimeisen ottelunsa vaisun esityksen jälkeen vieraskentällä Dynamo Dresdeniä vastaan 1-3. Niinpä vieraskannattajat saivat seurata päätösvihellyksen soitua kännyköiltään tilanneseurantaa ottelusta Bochum-Union Berlin.

Itäsaksalaisella Union Berlinillä olisi ollut voitolla mahdollisuus nousta ensimmäisen kerran historiassaan yhdistyneen Saksan pääsarjaan. Bochum kuitenkin karkasi pelissä 2-0 -johtoon. 71. minuutilla Bochumilta ajettiin pelaaja ulos, ja Union Berlinin onnistui nousta ylivoimalla tasatilanteeseen. Pettymys oli kuitenkin raju, kun sarjanousu jäi haaveeksi Paderbornia heikomman maalieron vuoksi.

Koska Bochumissa pelattiin jokunen minuutti Dresdenin ottelua pidempään, pääsivät Paderbornin nousujuhlat alkamaan vasta muutama minuutti oman pelin päättymisen jälkeen.

Kakkosbundesliigan nousutaistelu oli jo aiemmilla kierroksilla surkuhupaisaa seurattavaa, sillä niin Paderborn, Union Berlin, Hamburger SV ja Heidenheim menettivät viimeisillä kierroksilla useita pisteitä. Kölnin tavoin ennakkosuosikiksi luettu HSV oli peräti koko kevätkauden neljänneksi huonoin joukkue. Paderborn sen sijaan keräsi kauden päätöspuolikkaalla eniten pisteitä, ja ansaitsi sitä vasten ehdottomasti nousunsa.

Union Berlinillä on edelleen takaportti sarjanousuun bundesliigakarsinnan kautta. Karsinnoissa se kohtaa Bundesliigan kolmanneksi viimeiseksi sijoittuneen VfB Stuttgartin.

Veikkausliigassa FC Lahti - MIFK! Käytä hyväksesi maistuva vetoidea ja talletusbonus!