Vaikka Albanian pääsarjaa on pelaamatta vielä kolme kierrosta, varmisti mestaruuden jo sunnuntaina FK Partizani. Mestaruus on Partizanille ensimmäinen peräti 26 vuoteen. Se varmistui, kun KF Tirana kaatui 2-1, ja sarjakakkonen Kukesi hävisi samana päivänä oman ottelunsa.

Kaikkiaan Albanian-mestaruus on Partizanille jo kuudestoista, mutta edellisen kerran se kruunattiin mestariksi kaudella 1992-1993.

Suomalaisia Partizanin voitto koskettaa sikäli, että joukkueen listoilla on myös kaksi suomalaispelaajaa, Lum Rexhepi ja Kevin Mombilo.

Kosovolaistaustainen, Turussa syntynyt Rexhepi vietti viime kauden Kuopion Palloseurassa, mutta siirtyi tammikuussa Albaniaan. 26-vuotias keskuspuolustaja on pelannut kevätkauden aikana kaikkiaan kahdeksassa Partizanin ottelussa.

Hongassa, PK-35:ssä, Interissä ja PS Kemissä Veikkausliigaa pelannut Mombilo siirtyi Partizaniin niin ikään tammikuussa. 26-vuotias laitapelaaja ei ole kuitenkaan pelannut joukkueen riveissä lainkaan.

Sekä Rexhepi että Mombilo ovat Suomen entisiä nuorisomaajoukkuepelaajia, joskin Rexhepi on edustanut A-maajoukkuetasolla myös Kosovoa.

Myös FK Partizanin kauden peliaikakuningas Egzon Belica on suomalaiselle jalkapalloväelle tuttu nimi. 28-vuotias makedonialaispuolustaja pelasi kaudet 2015-2016 Veikkausliigaa Inter Turussa.

Mestaruuden myötä FK Partizani selvitti tiensä myös Mestarien liigan karsintaan. Transfermarktin mukaan Mombilon sopimus kattaa myös ensi kauden, mutta Rexhepin kontrahti vain kuluvan sesongin.