Huuhkajien kannattajat ottivat poliisin selitykset syyniin – ”Olin ihan varma, että tää oli joku parodiatili”

© Kuva: Juha Tamminen

Uutisoimme viime viikonloppuna, että poliisi oli ottanut kiinni kaksi henkilöä Huuhkajien kannattajamarssin yhteydessä Tampereella ennen Suomen ja Bosnia-Hertsegovinan välistä EM-karsintaottelua soihtujen käytön takia.

Huuhkajien kannattajat ihmettelivät, miksi vieraskannattajille ei tehty samoin, vaikka myös bosnialaiskannattajien marssilla nähtiin soihtuja.

Sisä-Suomen poliisi selvensi tapahtumia keskiviikkona sosiaalisessa mediassa.

– Yleisjohtaja sanoi, että bosnialaisia soihdunkantajia oli keskellä kulkuetta, eikä heitä pystytty poimimaan sieltä. Heitä ei myöskään tunnistettu niin, että heitä olisi pystytty jälkikäteen sakottamaan, kommentoi poliisi Twitterissä.

Poliisi tarkensi myös, että suomalaisia soihdunkantajia tunnistettiin ja heille annettiin sakkoja, muttei otettu ”koppiin”.

Selitys bosnialaisten kannattajien erilaisesta kohtelusta ei kuitenkaan uponnut Huuhkajien kannattajille sellaisenaan. Poliisilta tiedusteltiin videomateriaalin kera, miksi soihduttaneita vieraskannattajia ei pystytty poimimaan kulkuesta. Videolla näkyy, että soihtuja kantavat henkilöt ovat kulkueen nokassa.

Poliisin vastaus on aiheuttanut närää, ihmetystä ja huvittuneita reaktioita.

– Meinaakko että Tampereella on tuommoiset rauniot ym. kuin tuossa videossa näkyy? kysyi poliisi vastauksena videoon vieraskannattajista.

Suomen kannattajat tarkensivat nopeasti, että videolla näkyvät rauniot löytyvät hotelli Ilveksen edustalta, vajaan kilometrin päästä Ratinan stadionilta.

Seuraavaksi poliisi sanoi, että yritti yksinkertaisesti kysyä raunioista, koska ei paikkaa tunnistanut. Tämäkään ei mennyt nielemättä läpi.

Poliisi päätti lopulta keskustelun.

– Kiitos tiedosta. Turha ihmetellä, miksi täällä ei vastata kommentteihin. Ei ole järin hyvää tahtoa täällä asioiden selvittelyyn.