Maajoukkuevalmentaja boikotoi EM-karsintapeliä poliittisista syistä – sai heti potkut

© Kuva: Getty Images

Montenegron jalkapalloliitto on antanut potkun maan miesten A-maajoukkueen päävalmentajalle, serbialaiselle Ljubiša Tumbakovićille hänen boikotoitua EM-karsintaottelua Kosovoa vastaan, kertoo uutistoimisto AP.

Tumbaković kieltäytyi tulemasta paikalle Podgoricassa perjantaina pelattuun karsintaotteluun, joka päättyi 1-1-tasapeliin.

Montenegron jalkapalloliitto kertoi tiedotteessaan, että sen hallitus päätti yksimielisesti pelin jälkeisessä hätäkokouksessaan antaa Tumbakovićille potkut sopimusrikkomuksen takia.

AP kertoo, että Tumbakovićin kotimaassa Serbiassa valtion johtama media vastustaa sitä, että serbialaiset pelaisivat Kosovoa vastaan. Kosovo julistautui itsenäiseksi Serbiasta vuonna 2008, mutta Serbia ei ole tunnustanut sen itsenäisyyttä.

BBC:n mukaan Serbian viranomaiset olivat painostaneet Tumbakovićia Belgradissa.

Montenegron maajoukkueen apuvalmentaja Aleksandar Jankovic ja maalivahtivalmentaja Dragoje Lekovic ottavat vetovastuun joukkueesta maanantain EM-karsintaottelussa Tšekkiä vastaan.

Myös kaksi Montenegron pelaajaa, puolustaja Filip Stojković ja keskikenttäpelaaja Mirko Ivanić jättivät karsintaottelun Kosovoa vastaan väliin. Stojković ja Ivanić ovat syntyneet Serbiassa ja edustavat seuratasolla serbialaisia joukkueita. Montenegron jalkapalloliitto moitti pelaajia, muttei sanonut antavansa heille rangaistusta.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa ilmoitti viime viikolla, että se kiristää sääntöjään vastaaviin boikotteihin liittyen. Joukkueet eivät saa kieltäytyä pelaamasta Kosovoa vastaan, mutta ne voivat siirtää ottelun pelattavaksi neutraalille kentälle, jos ne eivät halua kohdata Kosovoa kotonaan.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.