Englannin Liigacupin kolmannella kierroksella on mukana vielä 32 joukkuetta, mutta jo nyt on selvää, ettei kilpailussa enää nähdä suomalaispelaajia. Tiistaina ja keskiviikkona pelattavalla toisella kierroksella nähtiin vielä kolme suomalaispelaajan seuraa, mutta ne kaikki putosivat leikistä tiistaina.

Kaikkein suurin yllätys oli Teemu Pukin Norwichin 0-1 -tappio neljännen sarjaportaan Crawley Townille. Norwich lähti otteluun erittäin varamiehisenä, ja valmentaja Daniel Farke olikin vaihtanut joukkueensa avauskokoonpanon edellisestä valioliigaottelusta sataprosenttisesti kokonaan. Pukkia ei nähty edes vaihtopenkillä, vaan suomalaiselle luottopelaajalle oli suotu lepovuoro. Yllätystappio varmisti kuitenkin sen, ettei Pukki koko kauden aikana Liigacup-pelejä pelaa.

Odotetumpi tappio oli sen sijaan Kakkosliigan Crewe Alexandran tappio Valioliigan Aston Villalle. 1-6 -numerot eivät jätä selittelylle sijaa. Crewen ykkösvahtina on toiminut alkukauden sarjapeleissä Pikkuhuuhkajien William Jääskeläinen, mutta tiistaina suomalainen sai lepovuoron.

Ainoa suomalainen, joka nähtiin myös kentän puolella, oli Huuhkajiinkin syyskuun maaotteluihin valittu Anssi Jaakkola. Jaakkola on torjunut kaikissa Bristol Roversin alkukauden sarjapeleissä, ja sai pelivuoron myös Liigacup-ottelussa Valioliigan Brightonia vastaan.

32-vuotias Jaakkola esitti ottelussa komeat kuusi torjuntaa, muttei pystynyt pelastamaan joukkuettaan tappiolta. Koville Ykkösliigan Rovers kuitenkin Brightonin pani, sillä Glenn Murray teki voittomaalin vasta lisäajalla. Vaikka Bristol Roversin taival Liigacupissa katkesikin, sai Jaakkola torjunnoistaan kiitosta.

Ricky Moretti 🍻

@FormallyRicky
Jaakkola MOTM

Norwich ei ollut ainoa valioliigajoukkue, jonka taival Liigacupissa katkesi tiistaina. Crystal Palace jäi kotikentällään 0-0 -tasapeliin Kakkosliigan Colchesteria vastaan ja putosi jatkosta rankkareilla. Rankkarikisan ainoa epäonnistuja oli Kotkien Andros Townsend.

Keskiviikkona pelataan vielä seitsemän toisen kierroksen ottelua. Yhdessä näistä asettuvat vastakkain valioliigajoukkueet Newcastle ja Leicester. Valioliigan viime kauden seitsemän parasta joukkuetta tulevat Liigacupiin mukaan vasta kolmannella kierroksella.