Jari Litmanen vieraili Qatarissa – vakuuttui kritisoidun MM-kisaisännän olosuhteista: ”Joukkueille suuri etu”

Jalkapallolegenda Jari Litmanen on käynyt tutustumassa vuoden 2022 MM-kisaisäntä Qatarin puitteisiin.

Entinen Huuhkajat-tähti kertoo arvokisojen järjestelyistä vastaavan komitean verkkosivuilla, että hän on pitänyt näkemästään. Litmasen mukaan pelaajat saavat keskittyä Qatarissa ainoastaan pelaamiseen, sillä matkustamiseen ei mene turhaa aikaa.

– Kompakti MM-turnaus on joukkueille suuri etu, koska he voivat olla yhdessä hotellissa, harjoitella samalla kentällä ja siijoittua lähelle stadionia. Heidän ei tarvitse käyttää aikaa muuhun kuin jalkapalloon. Pelaajana ja valmentajana sinun on pystyttävä keskittymään peliin, Litmanen sanoi.

Huomattavasti kritiikkiä saaneen Qatarin suurena etuna toimiikin se, ettei kenenkään tarvitse matkustaa yli tuntia päästäkseen stadionille. Myös faneja hemmotellaan alkuvaiheessa ainutlaatuisella tavalla, kun päivän aikana voi seurata enemmän kuin vain yhtä ottelua.

Kisajärjestelyistä vastaavan komitean mukaan lyhyet välimatkat antavat kaikille faneille hyvin aikaa muuhunkin kuin jalkapallon seuraamiseen. Nyt nähtävyyksiäkin ehtii kierrellä rauhassa.