Kun käteen jäikin pelkkä luu – nämä isot siirrot jäivät kesän siirtoikkunassa toteutumatta

© Kuva: Getty Images

Siirtoikkuna on nyt Euroopan suurimpien liigojen osalta säpissä. Paljon isoja pelaajasiirtoja nähtiin tänäkin kesänä, ja listasimme niistä tärkeimmät tähän siirtoikkunakoosteeseen.

Koskaan ei ole kuitenkaan nähty sellaista siirtoikkunaa, jossa jokainen pelaaja saisi tahtonsa läpi, seuroista puhumattakaan. Kesän mittaan supistiin ja kuiskittiin monesta kovan luokan siirrosta, jotka jäivät lopulta syystä tai toisesta toteutumatta. Ehkä ne viedään maaliin tulevissa ikkunoissa, tai sitten ei koskaan. Otimme käsittelyyn nyt näistä siirroista tärkeimmät. Yhdistävänä tekijänä näille on, että moneen siirtoon liittyi lopulta ostavana – tai siis lopulta ei-ostavana – osapuolena Real Madrid.

Kaikkein kovin nimi niistä jalkapallomaailman tähdistä, joiden käteen jäi tässä ikkunassa pelkkä luu, on tietysti brassistara Neymar. Neymar oli ilmaissut jo keväällä pelikavereilleen, valmentaja Thomas Tuchelille ja koko PSG:n johdolle, että hän haluaa siirtyä kesällä toisaalle. Ahnaimmin Neymaria tavoitteli tämän vanha seura Barcelona, mutta PSG ei ikinä suostunut miestä myymään. Nyt Neymarin on koottava itsensä ja yritettävä pelata tämä kausi PSG:ssä niin hyvin kuin suinkin mahdollista (lue Neymarin saagasta lisää täältä).

Neymar, futiskesän pettynein mies? Kuva: Getty Images

Neymar ei kuitenkaan ollut ainoa, jonka oletetaan pettyneen kesän siirtoikkunassa. Erittäin moni kova tekijä oli huhuissa matkalla Real Madridiin, mutta Madridin peliliikkeet tehtiinkin jo pitkälti alkukesästä, eikä maalisuoralla viety uusia siirtoja maaliin.

Tiettävästi Manchester Unitedin Paul Pogba oli Realin valmentajan Zinedine Zidanen toivepelaaja, mutta syystä tai toisesta siirto ei koskaan konkretisoitunut. Oletettavasti United pyysi Pogbasta liian korkeaa summaa – tai myi ykskantaan ”ei-oota” – mutta joka tapauksessa Ole Gunnar Solskjær saa nauttia Pogban palveluksista tälläkin kaudella. Eiköhän Pogban nimi silti päädy siirtohuhuihin ensi kesänäkin.

Myös Christian Erikseniä on viety Real Madridiin pitkään ja hartaasti. Tanskalainen aloitti kuitenkin Tottenhamissa jo seitsemännen kautensa. 27-vuotiaan keskikenttäpelaajan sopimus ulottuu vain ensi kesään, eikä jatkosopimusta näy eikä kuulu. Transfermarkt arvioi Eriksenin arvoksi hulppeat 100 miljoonaa euroa, mutta on olemassa aito mahdollisuus, ettei Spurs saa miehestä ensi kesänä pennin hyrrää.

Real Madrid on epäilemättä kauden aikana Eriksenin suhteen hereillä, mutta voi hyvin olla, että Eriksen päätyykin Juventukseen. Onhan Vanhalla Rouvalla jo todella ansiokas historia loistokkaista ilmaissiirroista viime vuosilta.

Onko Christian Eriksen Juventuksen seuraava ilmaiseksi saapuva tähtipelaaja? Kuva: Getty Images.

Real Madridiin huhuttiin myös Ajaxissa viime kaudella loistanutta Donny van de Beekiä. Ajaxin valmentaja Peter Bosz myönsi keskustelut ja Van de Beek itsekin puhui jo tulevasta siirrostaan. Valmista ei kuitenkaan ikinä tullut, ja Van de Beek jäi Ajax-fanien riemuksi Hollantiin. Ruutu on epäilemättä iso muiden nuorten tähtin Matthijs de Ligtin ja Frenkie de Jongin lähdettyä Juventukseen ja Barcelonaan.

Toteutumatta jäi myös Portugalin maajoukkuepelaaja Bruno Fernandesin siirto, kenties Sporting Lissabonin korkeasta 70 miljoonan euron hintapyynnöstä johtuen. Fernandesia vietiin alkukesän huhuissa Manchester Unitediin ja Tottenhamiin, ja myöhemmin Real Madridiin, mutta pelit jatkuvatkin Lissabonissa.

Crystal Palacen timantti Wilfried Zaha jätti seuralleen uuden kauden alla jopa siirtopyynnön, mutta norsunluurannikkolaishyökkääjän pelit jatkuvat silti edelleen Kotkissa. Zahaa pidetään yleisesti yhtenä Valioliigan parhaista TOP 6 -seurojen ulkopuolisista pelaajista, mutta silti toivottua siirtoa englantilaisjätteihin ei vieläkään nähty. Englannin siirtoikkunan sulkeuduttua Zahaa huhuttiin myös Paris Saint-Germainiin, mutta sekin jäi pelkäksi huhuksi. Ensi kesänä sitten vieläkin suuremmalla siirtosummalla?

Jokohan Zaha ensi kesänä pääsisi isomman kaliiperin seuraan? Kuva: Getty Images

PSG:hen huhuttiin myös Juventuksen Paulo Dybalaa, joka on jäänyt sekä viime keväänä että uuden kauden alussa hyvin vähille peliminuuteille. 25-vuotiaalle argentiinalaiselle ei penkin kuluttaminen tee pitkällä aikajänteellä hyvää, mutta silti Juventus ei myynyt Dybalaa sen kummemmin Pariisiin kuin Valioliigaankaan.

Espanjan maajoukkuehyökkääjä Rodrigo Morenon uskottiin olevan lähellä siirtoa Atlético Madridiin, mutta Rodrigon pelit jatkuvat kuitenkin Valenciassa. Siirto kaatui kaiketi kahteen asiaan: Valencia ei löytänyt mitat täyttävää korvaajaa, eikä Atlético onnistunut myymään Ángel Correaa Rodrigon tieltä AC Milaniin.

Myös Bayern Münchenin Jérôme Boatengin uskottiin olevan lähtökuopissa. Boateng ei ole saanut Bayernin sarjaotteluissa lainkaan peliaikaa alkukauden aikana, sillä joukkueen alakerta on uudistettu täksi kaudeksi lähes täysin. Bayern-johto tiedostaa, ettei Boateng tule olemaan peliminuutteihinsa tyytyväinen, mutta ilmeisesti kunnollisia tarjouksia tullut mistään. Vielä siirtoikkunan loppusuoralla Boatengia huhuttiin Juventukseen loukkaantuneen Giorgio Chiellinin paikkaajaksi, mutta tiettävästi Boateng itse päätti jäädä mieluummin Bayerniin.

Heikki Kuparinen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.