Paulus Arajuuri armahti Huuhkajien epäonnen sankarin: ”Loistava pelaaja ja uskomaton taistelija”

© Kuva: Juha Tamminen

Italia kävi hakemassa ammattilaisen elkein 2-1-voiton Tampereelta Suomen vieraana. Italian voittomaali tuli rangaistuspotkusta, kun erotuomari Bobby Madden tuomitsi Sauli Väisäsen pelanneen kädellään boksin sisällä.

Tilanteessa Nicolò Barella pääsi laukomaan boksin sisältä, ja Väisänen blokkasi laukauksen. Väisäsen kädet näyttivät olleen kiinni kropassa ja alhaalla, mutta pallo osui silti topparin käteen. Väisänen oli tuomiosta eri mieltä erotuomari Maddenin kanssa, mutta valitus ei auttanut. Väisäselle keltainen kortti käsivirheestä ja Jorginho upotti rankkarin varmasti oikeaan alakulmaan.

Väisäselle jäi tilanteessa epäonninen asema, sillä mies ei olisi voinut tehdä tilanteessa juuri mitään toisin. Huuhkajien toppari Paulus Arajuuri piti Chievossa Serie B:tä pelaavan Väisäsen esitystä Italiaa vastaan hienona. Väisänen istui Kreikkaa vastaan penkillä, mutta nousi Italia-otteluun kolmen topparin linjaan Arajuuren ja Joona Toivion kanssa.

– Loistava pelaaja ja uskomaton taistelija. Sauli pelasi hienon pelin, Arajuuri kehui.

Itse tilannetta Arajuuri ei ollut vielä nähnyt tarkemmin. Suomen puolustus joutui koville kivenkovaa Italiaa vastaan.

– 80 minuuttia oli pelattu ja tilanne oli 1-1. Tiesimme, mitkä ovat Italian vahvuudet ja meillä oli tänään mahdollisuus ottaa tulos. Se on pienestä kiinni. Oli vaikea peli, kaikkemme annettiin, mutta tänään se ei riittänyt. Arajuuri totesi.

Italian avausmaalissa Arajuuri oli todella lähellä, että olisi yltänyt puskemaan pallon ja purkamaan tilanteen. Pallo viuhui Arajuuren hiuksia hipoen yli Ciro Immobilelle, joka viimeisteli päällään varmasti lukemiksi 1-0.

– Keskitys tuli boksiin ja pallo otti pienen hipaisun päästäni. Totta kai siinä oli vähän huonoa tuuriakin, että… en tiedä, en ole nähnyt sitä maalia. Se on futista ja sellaista tapahtuu.

Arajuuren topparipari Toivio joutui katsomaan Immobilen osumaa aitiopaikalta. Tilanteessa kävi Italian kannalta kirjaimellisesti hiuksenhieno tuuri.

– Katsoin, että se tulee suoraan minun päähäni. Sitten se osui vähän Pauluksen päähän ja jos olisin ehtinyt huutaa Paulukselle, että jätä, niin sitten, mutta en ehtinyt. Huonoa tuuria, ettei (Paulus) saanut isompaa osumaa tai toisaalta pienempää osumaa, Toivio harmitteli.

Juho Hirvonen, Tampere
Twitter: @jkhirvonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.