Suomi koki Tampereella kirvelevän 1-2-tappion Italialle. Teemu Pukki toi pilkulta Suomen tasoihin, ja osuman jälkeen koko joukkueelta nähtiin hyvin erikoinen maalituuletus.

Pukki laukoi rankkarin varmasti ohi Gianluigi Donnarumman. Sen jälkeen Norwich-hyökkääjä lähti juoksemaan kohti vaihtopenkkiä. Lopulta koko joukkue kasaantui rinkiin, ja Suomen valmennusryhmään kuuluva fysiikkavalmentaja Jari-Pekka ”Gene” Keurulainen teki jonkinlaisen liikkeen, jonka jälkeen pelaajat nostivat kätensä ylös.

Pukin mukaan tuuletus oli sovittu ennalta.

– Genen juttuja. Sovittiin, että teemme sen, jos tulee maali, Pukki totesi lyhyesti erikoisesta tuuletuksesta.

Suomen puolustuksessa täydet minuutit urakoinut Joona Toivio oli ottelun jälkeen pettynyt mies. Toppari avasi kuitenkin hieman Pukkia tarkemmin, mistä tuuletuksessa oli oikein kyse.

– Se oli Keurulaisen kevätjuhlaliike, japanilainen on sen liikkeen nimi. Sovittiin yksi päivä, että tehdään se, jos tehdään maali, Toivio kertoi pienen naurahduksen kera.

Oliko sitä ihan harjoiteltu?

– Se on ”Genen” tuollainen verryttelyliike, se tulee varsinkin pelipäivän aamuverryttelyissä viimeisenä liikkeenä. Katsotaan otetaanko se mukaan jatkossa, Toivio avasi.

Pukin osuman aikaan Suomella oli vahva usko vielä vähintään pisteeseen. Italialle vihellettiin lopulta rankkari, jonka Jorginho upotti varmasti ohi Lukas Hradeckyn. Huuhkajien tasoituksen aikaan Ratinan stadionilla oli huima tunnelma. Koko stadion uskoi hyvään tulokseen.

– Pelin kuva ennen sitä maalia oli sellainen, että saimme pyöritettyä ja saatiin pidettyä palloa ja luotua hyökkäyksiä. Siinä oli hyvä fiilis vielä, mutta nyt ei enää ole, Toivio harmitteli.