Teemu Pukin Norwich on tukalassa tilanteessa – valtava määrä loukkaantumisia, vieraaksi tulossa hallitseva mestari

© Kuva: Getty Images
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Huuhkajien hyökkääjän Teemu Pukin edustama Norwich on yhden kauden vaikeimman ottelunsa edessä. Lauantaina sen vieraaksi Valioliigassa saapuu Manchester City, joka on voittanut sarjan kahdella edellisellä kaudella.

Sarjanousija Norwich lähtee otteluun tukalasta tilanteesta. Se on kerännyt neljästä ensimmäisestä sarjapelistään yhteensä kolme pistettä ja on viikonloppuun lähdettäessä taulukossa viimeistä edellisenä. Manchester City on aloittanut kautensa kolmella voitolla ja yhdellä tasapelillä keräten kymmenen pistettä.

Norwich oli jo valmiiksi selkeä altavastaaja, mutta loukkaantumiset ovat heikentäneet sen asetelmia entisestään, eikä päättynyt maajoukkuetauko tuonut ainakaan helpotusta tilanteeseen.

Kanarialintujen manageri Daniel Farke antoi perjantaina masentavan päivityksen joukkueensa terveystilanteesta.

Laitapuolustaja Max Aarons loukkaantui maajoukkuetehtävissä Englannin alle 21-vuotiaiden joukkueen mukana. Hänellä on edessä muutaman viikon huili.

– Hän on sivussa (seuraavaan) maajoukkuetaukoon nilkkavamman takia, sanoi Farke.

Norwichin puolustuslinjan pitkäaikaispotilaita edustavat topparit Timm Klose ja Christoph Zimmermann.

– Timm ei tarvitse leikkaushoitoa, mutta se ei valitettavasti lyhennä hänen sairauslomaansa. Uskomme sen olevan yhdeksän kuukautta, ehkä kuukauden tai kaksi vähemmän.

– Christoph on sivussa tammikuuhun asti. Vaikka hänellä ei ole ongelmia nilkkansa nivelsiteissä, niin hänellä on ongelma jalassaan. Se on monimutkainen loukkaantuminen, jonka luulimme yhdessä vaiheessa olevan todella vakava. Hän ei tarvitse leikkaushoitoa, mutta hänen pitää käyttää (suoja)kenkää.

Aaronsin tavoin toppari Ben Godfrey palasi Englannin U21-joukkueen matkasta loukkaantumisen kanssa. Hänen pelaamisensa lauantaina on vielä hyvin epävarmaa. Toppari Grant Hanley taas on vain ”20-30 minuutin” kunnossa.

Huolta aiheuttaa myös ykkösmaalivahti Tim Krul, joka loukkasi olkapäätään harjoituksissa. Kyseessä ei ole vakava vamma, mutta hänen pelikuntonsa lauantaita ajatellen on vielä kysymysmerkki.

Keskikentältä puuttuvat varmuudella Tom Trubyll, Mario Vrančić ja Moritz Leitner.

– Mariolla on venähdys pohkeessa, eikä hän ole käytettävissä huomenna. Moritz ei ole harjoitellut kahteen viikkoon, eikä hänkään ole käytettävissä, koska hänellä on nestettä pohkeessa.

– Tom loukkasi nivelsiteensä West Hamia vastaan ja palaa vasta seuraavalle maajoukkuetauolle.

Hyökkäyspäästäkin puuttuu pari nimeä. Manchester Citystä Norwichiin lainattu laitahyökkääjä Patrick Roberts ei ole käytettävissä, koska hän ei saa pelata emoseuraansa vastaan. Kuubalaislaituri Onel Hernández taas on sivussa polvivamman takia.

– Välillä on tehtävä harjoituksissa jotain eri tavalla, jos tulee paljon lihasvammoja, mutta näissä loukkaantumisissa on ollut niin paljon epäonnea mukana. Emme voi liiemmin valittaa. Emme aio itkeä. Tämä on hankalaa, mutta yritämme löytää joitain ratkaisuja, kiteytti Farke.

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS