KuPS latasi perjantaisella voitollaan Ilveksestä mestaruustaistelussa täydet paineet FC Interille. Inter lähti mestaruussarjaan piikkipaikalta, mutta oli saanut luovuttaa asemansa KuPS:lle. Lauantaina se sai Turkuun vieraakseen kolme viimeistä otteluaan voittaneen Hongan.

Kummankaan joukkueen avauskokoonpanossa ei yllätyksiä nähty.

FC Inter Turku

@FCInterTurku
Avauskokoonpano illan otteluun on nimetty!

FC Inter - FC Honka käyntiin klo 17.00.
#fcinterturku #fchonka #veikkausliiga #INTHON

FC Honka Miehet

@FCHonkaMiehet
Honka tänään! Vajaan tunnin kuluttua alkavaan otteluun Interiä vastaan lähdetään tällä kokoonpanolla.

#meollaanhonka #esporthonka #keltamustat #Veikkausliiga

Honka oli avausjaksolla niskan päällä, ja pääsi johtoon 11. peliminuutilla. Interin Álvaro Muñiz hävisi kaksinkamppailun kotijoukkueen puolustuskolmanneksella, ja Mikko Sumusalo syötti pallon Demba Savagelle. Savage vei Inter-toppari Daan Klinkenbergiä kuin litran mittaa ja ampui pallon tarkasti ohi Inter-vahti Henrik Moisanderin.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI! @FCInterTurku - @EsportHonka 0-1! Suoraan lähetykseen tästä >> ruutu.fi/ohjelmat/veikk… #Veikkausliiga

Vahvan kauden pelannut Juha Hakola ei saanut olla kentällä edes kahtakymmentä minuuttia, kun loukkaantuminen pakotti miehen vaihtoon. Tilaisuutensa nurmen puolella sai Arlind Sejdiu.

Interin paras maalipaikka avausjaksolla syntyi Filip Valencicille, jonka matalan laukauksen Honka-vahti Tim Murray torjui kulmapotkuksi. Honka kuitenkin puolusti kaikki Mika Ojalan antamat kulmapotkut tarkasti.

Toisella puoliajalla Honka oli jo lisätä johtoaan, mutta Demba Savagen laukaus kilpistyi tolppaan. Pian tolpat auttoivat kuitenkin myös Honkaa, kun Tim Murraylla oli vaikeuksia Álvaro Muñizin laukauksen kanssa. Eivätkä tolppakudit jääneet siihenkään, sillä 65. minuutilla kulmapotkutilanteesta tolppaan pamahti Interin Anthony Annanin laukaus, hienon ottelun pelanneen Tim Murrayn käsien kautta.

Kun peliä oli pelattu 70 minuuttia, pääsi vaikeasta polvivammasta toipunut Jonas Levänen pelaamaan ensimmäiset peliminuuttinsa veikkausliigakaudella 2019. Levänen pelasi loistavan viime kauden ja kutsuttiin tammikuussa A-maajoukkueenkin mukaan, mutta loukkaantuminen esti Huuhkajat-debyytin. Levänen korvasi kentällä loukkaantuneen Mikko Sumusalon. Ruudun selostajan mukaan Sumusalolla epäiltiin aivotärähdystä.

Interin kulmapotkut vaikuttivat koko ajan vaarallisemmilta, ja 82. minuutilla Hongan maalille syntyi jälleen kunnon vaaran paikka. Muñiz puski kohti alakulmaa, mutta pallo kolahti kolmannen kerran pelissä tolppaan. Vielä lisäajan viidennellä minuutilla Inter pääsi taas lähelle tasoitusta, mutta Murray oli jälleen laukauksen tiellä.

Draamaa riitti loppuun saakka, sillä pian tämän hässäkän jälkeen Anthony Annan ajettiin kahdella peräkkäisellä varoituksella suihkuun. Annan tönäisi ensin Lucas Kaufmannia ja sähisi sen jälkeen vielä Robert Ivanoville. Näin Annan on sivussa ensi viikonloppuna, kun Inter kohtaa vieraissa Annanin entisen seuran HJK:n.

Inter hallitsi toista puoliaikaa selvästi, mutta jäi toisessa ottelussa peräkkäin maaleitta. 0-1 -tappio oli kova kolaus Interin mestaruushaaveille.

Hongan voitto merkitsee sitä, että KuPS:n etumatka sarjan kärjessä kasvoi jo neljään pisteeseen. KuPS voi varmistaa mestaruuden jo ensi sunnuntaina, kun se kohtaa kotonaan Hongan. Vastakkain ovat tuolloin kaksi sarjan kovavireisintä ryhmää, sillä KuPS:lla on alla seitsemän ja Hongalla neljän ottelun voittoputki. KuPS:n mestaruus varmistuisi tasapelilläkin, jos Inter ei kukista samaan aikaan Helsingissä HJK:ta.

Honka ohitti voittonsa myötä sarjataulukossa Ilveksen ja on kiinni pronssimitaleissa sekä paalupaikassa kauden päättäviin europlayoffeihin.

Samaan aikaan pelatussa haastajasarjan kamppailussa VPS kärsi Rovaniemellä kohtalokkaan 1-2 -tappion. RoPS:n avausosuman teki joukkueen toisesta rankkarista Younes Rahimi. Toinen maali merkittiin RoPS-ikoni Aleksandr Kokolle, jolle maali oli koko kauden ensimmäinen. VPS:n kavennuksesta vastasi viimeisellä kymmenminuuttisella Steven Morrissey.

Karri Kovanen

@KooKovanen
Boris Kokolle vihdoin kauden ensimmäinen maali. Näytti aika huojentuneelta mies maalin jälkeen. #veikkausliiga

Jotta VPS välttyisi suoralta putoamiselta, pitäisi sen nyt voittaa kaksi viimeistä otteluaan, ja toivoa samalla KPV:n kahta tappiota. Päätöskierroksella KPV isännöi VPS:ää Kokkolassa. Ensi viikonloppuna VPS kohtaa kotonaan HIFK:n ja KPV vierailee Lahdessa. RoPS:lla on nyt KPV:hen viiden pisteen etumatka.