Inter-kapteeni Timo Furuholm pidätti kyyneliään toimittajien edessä – hyökkääjältä löytyi upeaa urheiluhenkeä vaikealla hetkellä: ”Massiivinen kunnioitus”

© Kuva: Juha Tamminen

FC Interin kapteeni Timo Furuholm joutui pidättämään kyyneliään toimittajien edessä, kun KuPS oli vain hetki sitten julistettu Veikkausliigan mestariksi. Interin kausi oli hieno, mutta se päättyi upean yleisön edessä katkeriin hopeamitaleihin.

Furuholm oli tärkeä lenkki tämän kauden Inter-joukkueessa. Inter nousi uuden päävalmentajansa, José Riveiron, johdolla jälleen suurten joukkoon kaudella 2019. Korpivaellus oli lähellä päättyä täydellisellä tavalla, mutta KuPS oli lopulta piirun verran parempi.

– Se oli ihan tasainen matsi siihen KuPS:n ensimmäiseen osumaan asti. Sitten se kääntyi heille. Se oli jotenkin liikaa meille. Sitten tuli aika nopeasti se toinen maali. Voisin kuvitella, että jos me johtaisimme 2-0, niin meilläkin alkaisi samalla tavalla kaikki onnistumaan. Ei ehkä päästy ihan omalle tasolle, mutta se oli ehkä enempi KuPS:n hyvyyttä, Furuholm kehui vastustajaa toimittajien ympäröimänä.

Veikkausliigan mestaruuskamppailua saatiin odottaa suhteellisen pitkään, kun päätöskierros pelattiin vasta maajoukkuetauon jälkeen. Pitkä odotus otettiin Interin ja KuPS:n leireissä eri tavoin.

– Kaksi viikkoa on oikeasti ihan helvetin pitkä aika odottaa tällaista peliä. Siinä ehtii miettiä kaikenlaisia skenaarioita, että miten peli voi mennä ja mitä voi tapahtua. Lopulta se on se 90 minuuttia tuolla kentällä, ja keltapaidat olivat siinä parempia, Furuholm huomautti.

KuPS-leirissä kahden viikon tauko nähtiin jopa positiivisena asiana.

– Kyllä se kieltämättä aika pitkältä tuntui, mutta toisaalta aika hyväkin, että saatiin nollattua se pettymys kokonaan. Saimme siihen kaksi ehjää treeniviikkoa. Se oli jopa hyvä meille, että saimme sen kaksi viikkoa siihen. Tietysti Interillä oli varmasti fantastinen fiilis siitä HJK-voitosta, mutta en tiedä menikö se heillä siitä sitten alaspäin, KuPS:n voittomaalin Interiä vastaan tehnyt Ilmari Niskanen totesi, lue lisää aiheesta TÄSTÄ.

Esimerkillinen kapteeni

Paljon Furuholmin urheiluhengestä kertoi tilanne ottelun loppuhetkillä. Furuholm kävi lyhyen keskustelun KuPS-kapteeni Petteri Pennasen kanssa kesken ottelun. Furuholm antoi Pennaselle halauksen ja onnitteli rehdisti mestaruudesta, kun peli oli jo ratkennut.

– Tiedän, minkälainen persoona hän on. Hän haluaa voittaa todella paljon. Silti hän pystyi pari minuuttia ennen loppua tulla sanomaan, että ”hei, olette ansainneet Suomen mestaruuden, olette selkeästi parempia”.

– Massiivinen kunnioitus. Olen kunnioittanut häntä aiemminkin tosi paljon pelaajana ja ihmisenä. Arvostus vain nousi. Harva olisi tuossa tilanteessa kyennyt sitä tekemään, Pennanen kertoi toimittajille juhlahumun keskellä.

Ylpeä kapteeni

Furuholm oli ehdottomasti ylpeä joukkueen suorituksesta. Inter pelasi tällä kaudella todella viihdyttävää jalkapalloa ja oli lopulta sarjan toiseksi paras. Interillä oli hyökkäyksessään kenties liigan paras trio Ojala-Furuholm-Valencic. Mika Ojala ja Filip Valencic saivat myös Furuholmista parhaat puolet esiin.

Inter nousi vahvalla yhteishengellä pelaamaan mestaruudesta.

– Pohjimmainen juttu oli se, että epäitsekkäät ihmiset olivat tekemässä töitä yhdessä. Ei meillä ollut aina helppoa tänäkään vuonna, mutta uskoimme aina siihen, mitä teemme. Vahva vuorovaikutus pelaajan ja valmennuksen välillä oli ehkä se päätekijä. Kyllä tämä oli joukkueen suoritus ja siitä pitää olla ylpeä.

Nimenomaan joukkueen vahva nousu parrasvaloihin sai Inter-kapteenin herkistymään. Furuholmin mukaan Inter on jälleen oikealla tiellä.

– Se on se asia, mikä minua tässä ehkä herkistää ehkä eniten. Me kaivoimme itsemme sieltä sarjataulukon pohjilta ylemmäs ja ehkä se uskottavuus on nyt palautettu, Furuholm sanoi.

Uran jatko auki

Kovan pettymyksen jälkeen Furuholm ei vielä osannut sanoa uran jatkosta tarkemmin. Miehen sopimus päättyy kymmenen päivän päästä.

– Heillä on minun numeroni, eiköhän he tiedä mihin soittaa… Tämä on ollut ihan helvetin rankka ja pitkä kausi. Ei minua nyt ihan oikeasti tällä hetkellä kauheasti kiinnosta nämä futisjutut. Haluan hetkeksi rauhoittumaan.

Furuholmin mukaan kausi paketoidaan joukkueen kanssa.

– Haluan olla jätkien kanssa ja juodaan varmaan muutama kalja. Käydään vähän läpi, mitä ollaan yhdessä tehty. Tämä joukkue kuitenkin hajoaa tämän pelin jälkeen, eikä se enää ikinä jatka samanlaisena ensi kaudella. Niin pahalta kuin tämä nyt tuntuu, niin kyllä me tästä yli päästään. Maailmassa tapahtuu paljon pahempiakin asioita, Furuholm muistutti.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen