IS: HJK:n päävalmentaja Toni Koskela hankkimassa kaksi entistä pelaajaansa

© Kuva: Juha Tamminen

Kaksi Rovaniemen Palloseurassa viime kaudella pelannutta pelaajaa ovat siirtymässä ensi kaudeksi HJK:hon, kertoo Ilta-Sanomat. IS:n tietojen mukaan keskikenttäpelaaja Lucas Lingman, 21, ja espanjalaismaalivahti Antonio Regüero, 37, ovat solmimassa sopimukset Suomen rahakkaimman seuran kanssa.

Lingman siirtyi RoPS:n riveihin juuri HJK:sta kaudeksi 2018. Hongan kasvatti sai uudessa ympäristössä runsaasti sitä mitä kaipasikin: vastuuta. HJK:n nykyisen päävalmentajan Toni Koskelan alaisuudessa Lingman nousi Veikkausliigan valovoimaisimpien nuorten pelaajien joukkoon ja sai vihdoin kunnon sauman todistaa kykynsä pääsarjatasolla.

Hän siirtyi RoPS:aan juuri sen takia, ettei kokenut saaneensa mahdollisuutta Mika Lehkosuon alaisuudessa HJK:ssa.

IS:n tietojen mukaan RoPS saa Lingmanista ainakin viisinumeroisen siirtosumman, koska Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkuepelaajalla oli sopimus ainakin ensi kaudesta.

36-vuotias Koskela siirtyi Klubin pääkäskyttäjäksi jo toukokuun lopulla Lehkosuon saatua potkut. Ei olisi siis suuri yllätys, jos nuori valmentaja hankkisi tulevan kauden joukkueeseensa kaksi entistä luottopelaajaansa.

Regüero pelasi Rovaniemellä kaudesta 2016 lähtien ja nousi Napapiirillä joukkueen kapteeniksi ja samalla Veikkausliigan maalivahtieliittiin. Espanjalainen ilmoitti jo ennen kauden päättymistä jättävänsä RoPS:n.

Regüeron sopimus rovaniemeläisten kanssa päätttyi tähän kauteen, joten hän pystyisi siirtymään HJK:hon ilman siirtokorvausta.

HJK ilmoitti viime viikolla solmineensa sopimuksen Pohjois-Makedonian maajoukkueessa pelaavan Ferhan Hasanin, 29, kanssa.