Teemu Pukki oli Huuhkajien sankari perjantai-illan 3-0-voitossa Liechtensteinista. Pukki, 29, teki kaksi maalia, kun Huuhkajat varmisti paikan ensi kesän EM-lopputurnaukseen.

Suomi pelaa maanantaina EM-karsintojen viimeisen ottelun Kreikkaa vastaan Ateenassa. Ottelu on käytännössä merkityksetön, sillä Suomi on jo varmistanut J-lohkon kakkossijan ja on varmuudella toinen. Italia oli varmistanut lohkovoiton jo aiemmin.

Pukilta kysyttiin ottelun jälkeen, haluaisiko hän pelata Kreikkaa vastaan avauksessa. Kotkalaiskärki on paukuttanut yhdeksässä karsintapelissä saman verran maaleja ja taistelee karsintojen maalipörssin kärkisijasta. Ykkösinä ovat 11 maalia mieheen iskeneet Englannin Harry Kane ja Israelin Eran Zahavi.

– Tällä hetkellä ei kiinnosta pätkääkään, se on sitten huomisen juttu. Nyt nautitaan tästä mitä saavutettiin ja sitten katsotaan, mitä Rive (päävalmentaja Markku Kanerva) päättää, Pukki vastasi hymyillen.

Pukki ei osannut sanoa, miten Huuhkajien ilta jatkuu. Sen hän osasi kertoa, että ensin joukkue menee syömään ja sitten ilta jatkuu jonnekin päin Helsinkiä.

LUE MYÖS: Näin voit hankkia itsellesi liput Huuhkajien EM-otteluihin

LUE MYÖS: Milloin Suomi saa tietää vastustajansa EM-kisoissa? Tässä kaikki arvonnoista

LUE MYÖS: Suomen pukukopissa pidettiin ennen ratkaisuottelua koskettava puhe – äänessä ei ollut kapteeni tai päävalmentaja

LUE MYÖS: Lukas Hradeckylla oli eriävä mielipide Markku Kanervan lauantaisista harjoituksista: ”Ja v*tut – sori vaan”

LUE MYÖS: Markku Kanerva kommentoi fanien ryntäystä kentälle: ”Säännöt on tehty noudatettaviksi”

LUE MYÖS: Kylmät väreet! Huuhkajien mielettömälle uroteolle osoitettiin suosiota yli lajirajojen Jääkiekkoliigassa – ”Suomi! Suomi! Suomi!”