UEFA ja Adidas julkistivat keskiviikkona ensi vuoden EM-kisoissa käytettävän pelipallon. Pallo kantaa nimeä Uniforia. Nimensä se saa sanojen unity, ”yhtenäisyys”, ja euforia yhdistelmästä.

UEFA EURO 2024

@EURO2024
Unity + Euphoria = #Uniforia 🌍🌎🌏

A ⚽ that unites us all in the first ever borderless EURO

#EURO2020

Pallon designia luonnehdittiin siten, että ”se viittaa siltojen ylittämiseen, rajojen häivyttämiseen sekä turnausta saattelevaan monimuotoisuuteen”. EM-kisat kun pelataan poikkeuksellisesti peräti 12 eri maassa.

Palloon on rustattu kaikkien 12 isäntäkaupungin GPS-koordinaatit. Se on tehty ”Hi-White”-materiaalista, jonka on tarkoitus näkyä entistä paremmin pelikentällä.

Palloon pääsivät ottamaan ensikosketukset julkistamistilaisuudessa läsnä olleet Chelsean pelaajat Kepa Arrizabalaga, Michy Batshuayi ja N’Golo Kanté sekä Evertonin Moise Kean – kaikki potentiaalisia EM-kisapelaajia itsekin.

EM-kisat pelataan 12.6.-12.7.2020. Myös Huuhkajat ovat erittäin lähellä Suomen historian ensimmäistä miesten arvokisapaikkaa.

Juttua on muokattu 7.11. klo 13.35. Moise Kean oli livahtanut Chelsea-pelaajien kanssa samaan nippuun, vaikka hänen seurajoukkueensa on toki Everton.