Tässä se on: EM-kisojen pelipallo Uniforia

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

UEFA ja Adidas julkistivat keskiviikkona ensi vuoden EM-kisoissa käytettävän pelipallon. Pallo kantaa nimeä Uniforia. Nimensä se saa sanojen unity, ”yhtenäisyys”, ja euforia yhdistelmästä.

Pallon designia luonnehdittiin siten, että ”se viittaa siltojen ylittämiseen, rajojen häivyttämiseen sekä turnausta saattelevaan monimuotoisuuteen”. EM-kisat kun pelataan poikkeuksellisesti peräti 12 eri maassa.

Palloon on rustattu kaikkien 12 isäntäkaupungin GPS-koordinaatit. Se on tehty ”Hi-White”-materiaalista, jonka on tarkoitus näkyä entistä paremmin pelikentällä.

Palloon pääsivät ottamaan ensikosketukset julkistamistilaisuudessa läsnä olleet Chelsean pelaajat Kepa ArrizabalagaMichy Batshuayi ja N’Golo Kanté sekä Evertonin Moise Kean – kaikki potentiaalisia EM-kisapelaajia itsekin.

EM-kisat pelataan 12.6.-12.7.2020. Myös Huuhkajat ovat erittäin lähellä Suomen historian ensimmäistä miesten arvokisapaikkaa.

Juttua on muokattu 7.11. klo 13.35. Moise Kean oli livahtanut Chelsea-pelaajien kanssa samaan nippuun, vaikka hänen seurajoukkueensa on toki Everton.

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!