Manchester City koki kovan takaiskun launtaina häviämällä Manchesterin derbyn toiselle paikallisseuralle Unitedille maalein 1-2.

Cityn manageri Pep Guardiola puhui ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tuttuun tapaan. Espanjalaisluotsi puolusti pelaajiaan ja kehui joukkueen esitystä.

Guardiola tunnetaan valmentajana, joka pitää jakamansa kritiikin pukukopin sisällä. Cityn keskikenttämies Rodrin mukaan Guardiola ei kuitenkaan korottanut kopissa ääntään raskaasta derbytappiosta huolimatta.

Erityisen kirvelevä häviö oli myös siksi, että nyt hallitsevan mestarin Cityn ero Valioliigan sarjajohtajaan Liverpooliin on entistäkin suurempi, jo 14 pinnaa.

– Manageri nostaa aina esiin hyviä pointteja. Hän yritti nostaa päämme painuksista. Tämä on vaikea hetki joukkueelle, mutta meidän täytyy jatkaa taistelua, Rodri kertoi Guardiolan käytöksestä pukukopissa Manchester Evening Newsin mukaan.

Moni Cityn pelaaja tuskin ainakaan myöntäisi mestaruuden olevan jo mennyt tämän kauden osalta, mutta Rodri vaikutti olevan toista mieltä.

– Se (14 pinnan ero) on liikaa, en tiedä.

– Kehottaisin kannattajia pysymään takanamme, koska meillä on muitakin juttuja tänä vuonna, muita cup-kilpailuja. Se on vaikeaa, mutta meidän täytyy vaan taistella loppuun asti.

Sen jälkeen puheet muuttuivat hiukan enemmän suuntaan, että City voisi vielä mahdollisesti saada Poolin etumatkan kiinni loppukauden aikana.

– Emme halua puhua siitä (piste-erosta) tai katsoa sarjataulukkoa. Meillä on paljon muita hyviä juttuja tänä vuonna, muita cup-kilpailuja ja yhä Valioliiga, tietenkin.

– Meidän täytyy jatkaa taistelua loppuun asti. Totta kai he (Liverpool) ovat hyvin vahvoja. Tilanne on nyt vaikea, mutta me jatkamme yrittämistä, Rodri vakuutti.

Lopuksi hän sanoi joukkueen kärsineen paljon loukkaantumisten takia. Rodrin mielestä varsinkin nyt toipilaiden paluu on entistä tärkeämpää, kun joukkueella on heikompi hetki käynnissä. City on voittanut vain kaksi seitsemästä viime pelistään kaikissa kilpailuissa.