Bundesliiga jatkuu talvitauon jälkeen – heiluttaako ranskalaislegendan poika verkkoa? ”Tällä kundilla on vain taivas rajana!”

© Kuva: Getty Images

Saksan Bundesliiga jatkuu perjantaina lähes kuukauden kestäneen talvitauon jälkeen, kun sarjaviitonen Shalke haastaa kotonaan toisena sarjakärki RB Leipzigin perässä kärkkyvän Borussia Mönchengladbachin.

Kun Viasatin selostaja Mikko Innanen tapasi muutama kuukausi takaperin Schalken saksalais-yhdysvaltalaisen päävalmentajan David Wagnerin, esiin nousi mielenkiintoinen suomalaisyksityiskohta, jota moni ei välttämättä tiedä.

– Hän on Tommi Paavolan joukkuetoveri Mainzin-ajoilta. Wagner pelasi Mainzissa 1991-1995 ja Paavola 1991-1992, Innanen kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Kehunsa kerää myös Mönchengladbachin luotsi Marco Rose, joka pelasi myös Mainzissa vuosina 2002-2010.

– Tämä on kahden hyvän valmentajan ja heidän kädenjälkensä tuottamuksena hyvää jalkapalloa pelaavien joukkueiden kohtaaminen, Innanen sanoo.

– Nämä joukkueet pelasivat Bundesliigan avauskierroksella ”Gladbachin” stadionilla 0-0-tasapelin elokuussa. Nyt talvitauon jälkeen en olisi hirvittävän yllättynyt, jos alussa tulee olemaan suhteellisen tarkkaa, vaikka nämä pystyvätkin hyvään hyökkäyspeliin. Sen verran molemmilta löytyy osaamista, että käytän perinteistä kliseistä ilmaisua: se kumpi tekee mahdollisen ensimmäisen maalin, on vahvoilla.

– Kun ollaan kärkipäässä ja talvitauko on takana, niin ei mielellään oteta turpaan heti tauon jälkeen.

Esiin selostajakonkari nostaa ranskalaislegenda Lilian Thuramin pojan Marcus Thuramin, joka on pelannut Ranskan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa ja ihastuttaa nyt Mönchengladbachissa.

Mönchengladbach hankki nuoren hyökkääjän riveihinsä yhdeksällä miljoonalla eurolla viime kesänä ranskalaisesta Guingampista.

Innanen näki viime lokakuun Saksan-matkallaan Borussia Dortmundin ja Borussia Mönchengladbachin välisen ottelun ja vakuuttui nuoren Thuramin, 22, otteista.

– Siinä pelissä Thuram teki avausmaalin. Hän on todella iso, hyvin palloa suojaava ja pystyy tekemään hyviä ryntäyksiä taskuihin ja väleihin.

– Ranskan A-maajoukkue on tietysti kivenkova, mutta en olisi yllättynyt, jos Thuram tulisi nyt tänä vuonna saamaan mahdollisuutensa siellä. 22 vuotta ikää, niin miksi ei? Jos ei pääse EM-miehistöön, niin varmaan sitten saa paikkansa syksyllä turnauksen jälkeisissä matseissa. Tällä kundilla on vain taivas rajana!

Tällä kaudella Thuram on tehnyt Bundesliigassa kuusi maalia 17 ottelussa.

Nähtäväksi jää, heiluttaako Thuram verkkoa Markus Schubertin takana perjantai-iltana. Schubert on kantanut viime peleissä torjuntavastuuta Schalkessa ykkösvahti Alexander Nübelin kärsiessä pelikieltoaan. Maan jättiseuraan Bayern Müncheniin kauden päätyttyä siirtyvä Nübel, 23, sai Eintracht Frankfurtia vastaan joulukuussa suoran punaisen kortin ja sen seurauksena peräti neljän ottelun pelikiellon.

Lue Schalken kapteeni Nübelin pelikiellosta lisää täältä.

Saksan Bundesliigan ottelu Schalke-Borussia Mönchengladbach näkyy Mikko Innasen selostamana perjantaina 17.1. klo 21.25 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros