Liverpoolin manageri Jürgen Klopp ei aio vetätytyä päätöksestään olla osallistumatta FA Cupin uusintaotteluun Shrewsbury Townia vastaan.

Kaksi sarjatasoa alempana pelaava Shrewsbury yllätti avainpelaajiaan lepuuttaneen Liverpoolin viime sunnuntaina kotikentällään, kun se nousi FA Cupin neljännen kierroksen pelissä kahden maalin tappioasemasta 2-2-tasapeliin. Tuloksen myötä joukkueet kohtaavat uusintaottelussa joko 4. tai 5. helmikuuta.

Klopp ilmoitti kuitenkin sunnuntain tuloksen jälkeen, että hän tai hänen edustusjoukkueensa pelaajat eivät uusintaotteluun osallistu, koska uusintaottelu osuu Valioliigan talvitauon päälle. Näin ollen Shrewsburya vastaan pelaa Liverpoolin alle 23-vuotiaiden joukkue, jota luotsaa reservivalmentaja Neil Critchley.

Liverpool päätyi hieman vastaavaan ratkaisuun viime kuussa, kun se pelasi reserviensä kanssa Englannin liigacupissa Critchleyn johdolla Aston Villaa vastaan. Klopp ja edustusjoukkueen pelaajat olivat samaan aikaan Qatarissa seurajoukkueiden MM-turnauksessa.

Englannin jalkapalloliitto reagoi Kloppin ja Liverpoolin tuoreeseen päätökseen muistuttamalla, että kaikki seurat tiesivät FA Cupin neljännen kierroksen mahdollisten uusintaotteluiden osuvan Valioliigan talvitauon ensimmäisen viikon päälle. Saksalaismanagerin mukaan asiasta eivät olleet päättämässä urheilupuolen ihmiset.

– Minä en halua olla näiden keskustelujen keskiössä. En ole mikään vallankumouksellinen kaveri, joka haluaa näyttää maailmalle, kuinka vahva olen. Se ei todellakaan ole syy tähän, kommentoi Klopp BBC:n mukaan.

– Minä tunnen vastuuta vain pelaajistani ja kaikista muistakin pelaajista, jos puhutaan sataprosenttisesti totta.

Ro-Shaun Williams (vas.) ja Harvey Elliott taistelivat viime sunnuntaina pallosta Shrewsburyn ja Liverpoolin kohtaamisessa. Kuva: Getty Images

– Jos me löydämme aina keinon [pelata ykkösjoukkueen pelaajilla], niin mikään ei muutu, ja uskon, että kaikki jalkapalloihmiset ovat samaa mieltä siitä, että kaikkien asioiden on muututtava.

– Tiedän FA:n sanoneen, että kaikki seurat hyväksyivät sen, mutta yksikään urheilupuolesta vastaava ihminen ei ollut siellä paikalla. Siellä ei ollut yhtään manageria tai urheilutoimenjohtajaa. Sitä me tarvitsemme, ja myös sen on muututtava. Muuten olemme samassa tilanteessa ensi vuonna.

Klopp puolusti myös päätöstään antaa vetovastuu joukkueesta Critchleylle.

– Voisinko olla pelissä paikalla? Tietysti, kyllä voisin. Mutta siinä vastaan tulisi väärinymmärrys valmentamisesta. He [reservipelaajat] tarvitsevat valmentajaansa, ja se on Critch.

Kloppin päätös on aiheuttanut runsaasti keskustelua ja jakanut mielipiteitä. Shrewsbury Townin virallinen kannattajayhdistys on tehnyt selväksi, että se ei arvosta saksalaisvalmentajan toimintaa.

Yhdistyksen edustaja kertoi Sky Sportsille, että yhdistyksen jäsenet odottivat innoissaan viime sunnuntaita ja uusintaottelua, koska he pääsisivät katsomaan, miten heidän suosikkinsa pelaavat Liverpoolin Valioliiga-tähtiä vastaan.

– Se on epäkunnioittavaa. Managerin pitäisi olla paikalla kaikissa peleissä. Shrewsburyn kannattajat ovat karvaasti pettyneitä.

Yhdistyksen edustaja antoi kuitenkin Liverpoolille kehut siitä, että seura laski uusintaottelun lippujen hintoja Kloppin ilmoituksen jälkeen.

LUE MYÖS: