Liverpoolin ja Jürgen Kloppin harvinainen ratkaisu jakaa mielipiteitä – ”Te tahraatte oman maineenne”

© Kuva: Getty Images

Englannin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Shrewsbury Townin manageri Sam Rickets ymmärtää, miksi Liverpoolin käskyttäjä Jürgen Klopp aikoo peluuttaa alle 23-vuotiaiden joukkuetta, kun seurat kohtaavat FA Cupin neljännen kierroksen uusintapelissä.

Ricketsin joukot nousivat sunnuntaina kotikentällään kahden maalin tappioasemasta tasoihin Liverpoolia vastaan, joten joukkueet kohtaavat uudestaan selvittääkseen, kumpi niistä etenee kilpailussa jatkoon.

Uusintaottelu pelataan kuitenkin Valioliigan talvitauon aikana, joten saksalaivalmentaja Klopp ilmoitti, että hän tai hänen edustusjoukkueensa pelaajat eivät osallistu uusintapeliin.

– Sanoin pojille jo kaksi viikkoa sitten, että meillä on talvitauko. Se merkitsee, ettemme aio olla paikalla, Klopp kommentoi BBC:n mukaan.

Saksalaisluotsi lisäsi, että ”kakkosjoukkuetta” valmentaa uusintaottelussa reservijoukkueen valmentaja Neil Critchley, joka toimi vastaavassa roolissa jo joulukuussa Liigacupin puolivälieräottelussa Aston Villaa vastaan, kun Liverpoolin edustusjoukkue oli seurajoukkueiden MM-turnauksessa.

Kloppin päätös peluuttaa reservejä on jakanut mielipiteitä, mutta Shrewsburya valmentava Rickets ymmärtää kollegaansa.

– Ymmärrän täysin Liverpoolin tilanteen. He taistelevat pokaaleista joka kilpailussa ja he pelaavat kolmen päivän välein, kommentoi Rickets Liverpool Echon mukaan.

Jason Cummings teki Shrewsbury Townin molemmat maalit Liverpoolia vastaan. Kuva: Getty Images

– Tämä (sunnuntain ottelu) oli meidän cup-finaalimme ja me saamme uuden sellaisen Anfieldilla, kun taas Liverpoolille se on vain päivä muiden joukossa.

– Ymmärrän sen näkökulman. He taistelevat Valioliigan ja Mestarien liigan voitosta ja heidän pelaajiensa on levättävä jossain välissä.

Klopp painotti, että hänen päätöksensä ei johdu kunnioituksen puutteesta FA Cupia kohtaan, mutta kaikki eivät ole suhtautuneet Liverpoolin toimintaan suopeasti. Shrewsburyn kanssa samalla sarjatasolla pelaavan Accrington Stanleyn puheenjohtaja Andy Holt kritisoi Kloppia ja Liverpoolia rajusti sosiaalisessa mediassa.

– Jürgen ja Liverpool, te nolaatte itsenne. Te tahraatte oman maineenne. Harkitkaa vielä, mitä aiotte tehdä, kommentoi Holt Twitterissä.

– Te tapatte FA Cupin. Ihmiset haluavat tappaa liigacupin. Te tapatte meidät (alempien sarjatasojen joukkueet).

– FA:n on voitettava tämä taistelu tai heidän lippulaivakilpailunsa jää täysin muiden jalkoihin.

– Liverpoolia pitää rangaista ja sakottaa tuntuvasti. Tämä ei ole heidän jalkapalloaan, vaan meidän.

– Emme voi jatkaa tällä tiellä. Emme voi ikuisesti jatkaa häviämistä Valioliigan ahneudelle.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.