Englannin jalkapalloliitto sanoo varoittaneensa myös Liverpoolia: ”Kaikki seurat hyväksyivät”

© Kuva: Getty Images
Atalanta antaa kyytiä heikolle Brescialle! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Englannin jalkapalloliiton, FA:n, mukaan Liverpool oli muiden Valioliigan seurojen tavoin tietoinen, että FA Cupin neljännen kierroksen mahdolliset uusintaottelut osuvat Valioliigan talvitauon päälle.

Liverpool sai yhden ottelun lisää ohjelmaansa, kun se jäi sunnuntaina 2-2-tasapeliin kahta sarjatasoa alempana pelaavan Shrewsbury Townin vieraana. Joukkueiden välinen uusintaottelu pelataan 4. helmikuuta ja Valioliigan talvitauko on 2.-16. helmikuuta.

Otteluruuhkaa useasti kritisoinut Liverpoolin manageri Jürgen Klopp ilmoitti sunnuntaina, että hän tai Liverpoolin edustusjoukkueen pelaajat eivät osallistu uusintaotteluun lainkaan. Kloppin sijasta Liverpoolia luotsaa Shrewsburya vastaan reservijoukkueen valmentaja Neil Critchley, jonka käytössä tulee olemaan vain reservipelaajia.

Englannin jalkapalloliitto muistutti maanantaina, että se teki muutoksia FA Cupiin mahduttaakseen talvitauon kalenteriin. Uudistusten myötä FA Cupin viidennen kierroksen ottelut pelataan maaliskuussa keskellä viikkoa, eikä kilpailussa pelata viidennestä kierroksesta lähtien enää uusintapelejä.

– FA meni pitkälle luodakseen vuosittaisen tauon pelaajille keskelle kautta, tehden tiivistä yhteistyötä Valioliigan ja sen seurojen kanssa, kommentoi FA:n edustaja BBC:n mukaan.

– Se on uusi ja merkittävä lisäys englantilaiseen jalkapallokalenteriin ja sen on tarkoitus hyödyttää seuroja ja niiden pelaajia.

– Kaikki seurat hyväksyivät ennen kauden 2019-20 alkua, että FA Cupin neljännen kierroksen uusintaottelut olisi pelattava talvitauon ensimmäisellä viikolla.

Sky Sportsin tietojen mukaan Englannin jalkapalloliitto ei ole poistamassa FA Cupista neljännen kierroksen uusintaotteluita Valioliigan valmentajien toiveista huolimatta, koska se kokee tehtäväkseen edustaa myös alempien sarjatasojen seuroja, joille FA Cupin ottelut ovat myös taloudellisesti tärkeitä.

LUE MYÖS:

Atalanta antaa kyytiä heikolle Brescialle! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!