KuPS:ssa loistanut puolustaja valioliigahuhuissa – peräti kolmen seuran listoilla

© Kuva: Getty Images

KuPS:ssa vuosina 2013 ja 2014 ihastuttanut Omar Colley on tyrkyllä entistäkin suurempiin parrasvaloihin. Guardianin mukaan gambialaisesta keskuspuolustajasta ovat kiinnostuneita peräti kolme eri valioliigaseuraa: Newcastle, West Ham ja Southampton.

Koko kolmikon puolustus on rakoillut kauden mittaan, ja nyt Sampdoriassa pelaavaa topparia pidetään yhtenä vaihtoehtona alakerran tilkkeeksi. Guardianin mukaan Colley voisi olla saatavilla 15 miljoonan punnan (n. 17,6 miljoonaa euroa) hintaan.

Transfermarkt arvioi Colleyn markkina-arvoksi seitsemän miljoonaa euroa. KuPS:llekin heruisi mahdollisesta valioliigasiirrosta kaiketi FIFA:n määrittelemiä kasvattajakorvauksia.

Colley pelasi vuosina 2013 ja 2014 KuPS:ssa 58 ottelua, tehden niissä kuusi maalia. KuPS:sta gambialaisen matka jatkui ilmaissiirrolla ruotsalaiseen Djurgårdeniin ja sieltä kesällä 2016 edelleen belgialaiseen Genkiin. Genk maksoi Colleysta jo 1,7 miljoonaa euroa, ja Sampdoria kaksi vuotta myöhemmin jo 8 miljoonaa. Nyt siirtosummat ovat kenties paisumassa entisestään.

27-vuotias Colley on ollut tällä kaudella Sampdorian ehdottomia luottopelaajia. Colley on ollut avauskokoonpanossa 17 ottelussa 19 mahdollisesta, ja pelannut kaikissa näissä täydet peliminuutit.