Huuhkajien Markus Halsti, Joni Kauko ja Pyry Soiri saavat Tanskan pääsarjaseura Esbjergiin joukkuekaverikseen maalivahti Vito Mannonen, joka on edustanut aiemmin urallaan myös Arsenalia.

Italialaistorjuja Mannone, 31, oli Arsenalissa kirjoilla vuosina 2005-2013, mutta kävi tuona aikana lainalla kertaalleen Barnsleyssa ja kahdesti Hullissa. Arsenalin jälkeen hänen matkansa jatkui Sunderlandin kautta Readingiin, josta hän nyt siirtyy Tanskaan loppukauden mittaisella lainasopimuksella.

Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa Readingia Mannone on edustanut kesästä 2017 lähtien, mutta hän vietti viime vuoden lainalla Yhdysvalloissa Minnesota Unitedin joukkueessa. Kauden päätteeksi hänet valittiin Major League Soccerin parhaaksi maalivahdiksi ja sarjan tähdistökentälliseen.

Mannone lensi Esbjergin leirille Turkkiin suorittamaan lääkärintarkastuksensa ja sinetöimään siirron. Hän saattaa debytoida Esbjergin riveissä kahden viikon päästä FC Kööpenhaminaa vastaan, kun Tanskan Superliigan talvitauko päättyy.