Zlatanilla ja Alexis Sánchezilla paljon yhteistä – myös chileläisen patsas tärveltiin

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Zlatan Ibrahimovicin ja Alexis Sánchezin uralla on paljon yhteistä. Molemmat hyökkääjät ovat pelanneet niin Barcelonassa, Manchester Unitedissa ja Internazionalessa.

Nyt kaksikkoa yhdistää kuitenkin ikävämpikin asia. Molempien kunniaksi heidän omissa syntymäkaupungeissaan pystytetyt näköispatsaat ovat joutuneet viime päivien aikana ikävästi turmelluiksi.

Zlatanin patsas Malmössä on joutunut vandalismin kohteeksi jo useita kertoja, mutta karuimmaksi kohtelu meni lauantain vastaisena yönä, kun patsaalta sahattiin jalat poikki ja koko veistos meni nurin. Kiukku kotikylän sankaria kohtaan nousi marraskuussa, kun Zlatan osti 25 prosenttia samassa sarjassa pelaavan Hammarbyn osakkeista.

Maanantain vastaisena yönä Alexis Sánchezin patsas koki samanlaisen kohtalon. Chileläiselle on pystytetty patsas tämän kotikaupungissa Tocopillassa, mutta nyt tuo maamerkki joutui tylyn ilkivallan kohteeksi. Sánchezin patsaan kasvot ruhjottiin ja oikea nilkka runnottiin myös täysin epäkelpoon kuntoon. Sama koski patsaan selkää, josta numero 7 oli raaputettu pois.

Sánchezin patsaan tärvelyssä kyse ei tiettävästi ole mistään ”petturuudesta” tai faneille pettymyksen tuottamisesta, vaan pikemminkin yleisestä häiriökäyttäytymisestä.

– Sen teki ryhmä ihmisiä, jotka hyödyntävät mielenosoituksia ja levittävät anarkismia kylväen runsaasti vahinkoa kaupungille. En tiedä, mitä he haluavat, Tocopillan pormestari Luis Moyano totesi Mundo Deportivon mukaan.

Samassa Tocopillan kaupungissa tuhottiin jo joulukuussa toinenkin arvokas patsas. Tuo patsas kuvasi 1950-luvulla pelannutta chileläishyökkääjä Manuel Muñozia.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS