Ruotsalaistähti Zlatan Ibrahimovicin patsas kaadettiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Malmössä.

Patsas oli kaadettu niin, että korokkeella oli jäljellä vain toisen jalan jalkaterä. Patsas oltiin siis sahattu jaloista poikki ja sen jälkeen kaadettu sekä töhritty.

Aftonbladetin toimittaja Susanna Nygren kertoi lehden sivuilla, että italialaiseen AC Milaniin hiljattain siirtyneen Zlatanin patsaan pään ympärille oli lisäksi kääritty tumma paita, jossa luki teksti ”Sweden”.

Aftonbladet

@Aftonbladet
Zlatan-statyn vält – avsågad vid fötterna
aftonbladet.se/sportbladet/a/…

Malmössä Ibrahimovic, 38 on saanut vihat niskaansa hankittuaan aiemmin osuuden toisesta ruotsalaisseurasta Hammarbystä. Tempauksen jälkeen patsasta oli jo aiemmin vandalisoitu useasti.

Ibrahimovic aloitti menestyksekkään uransa Malmön riveissä, eivätkä fanit suodata kilpailijan kanssa toimimista.

Malmö FF:n stadionin ulkopuolella sijaitseva patsas sytytettiin tuleen marraskuussa, ja joulukuun alkupuolella patsaan jaloista löytyi merkkejä ilkivallasta. Juuri ennen joulua patsaan nenä sahattiin kokonaan irti.

Joulukuun ensimmäisen vandalismitapauksen jälkeen poliisi asetti aidat suurikokoisen patsaan ympärille, mutta suhteellisen kevyesti isomman joukon voimin kaatuva metalliaita ei ole pitänyt patsaan poistamista vaativia huligaaneja loitolla.

Poliisin mukaan se, mitä patsaalle seuraavaksi tapahtuu, on hämärän peitossa ja kaupunginvaltuuston käsissä.