Huippuseuran omien ultrien pahoinpitelemä hyökkääjä avautui: ”Hankin kotiimme vartijoita”

© Kuva: Getty Images

15. toukokuuta 2018 koettiin laadukkaassa eurooppalaisessa jalkapallosarjassa tapaus, jollaiselle ei ihan lähihistoriasta verrokkia löydy. Tuolloin noin 50 naamioitunutta ja tummiin pukeutunutta Sporting Lissabonin ultrafania ryntäsi oman seuransa treenikentälle ja pukukoppiin, ja kävi käsiksi joukkueensa pelaajiin (lue lisää).

Pahimmin hyökkäyksessä loukkaantui Sportingin hollantilaishyökkääjä Bas Dost. Dostia lyötiin omien sanojensa mukaan oletettavasti vyöllä, hänet kaadettiin maahan ja lopulta häntä myös potkittiin. Dost sai päähänsä avohaavoja. Viime keskiviikkona hän antoi Skypen välityksellä lausuntonsa tapahtumista lissabonilaiselle tuomioistuimelle.

Nyt 30-vuotias Dost pelaa Eintracht Frankfurtissa. Hän kertoi kauhukokemuksistaan perjantaina saksalaiselle Bild-lehdelle.

– Tiesimme, että seuran sisällä oli jännitteitä, mutta ajattelin (ultrien tullessa paikalle), että vain keskustelisimme. En tuntenut oloani heti uhatuksi, ja jotkut heistä nostivat peukkunsa pystyyn. Sitten viides tai kuudes heistä alkoi hakata, Dost sanoi.

– He löivät oven auki, olin heidän kanssaan yksin ja pelkäsin.

Dost ei toipunut välikohtauksesta nopeasti. Hän puhui eri psykologeille ja pakeni parin viikon ajaksi Itävaltaan.

– Se oli kamalaa. Palkkasin vartijoita kotiovellemme.

Aluksi Dost irtisanoi sopimuksensa, kuten tekivät hänen pelikavereistaan myös William Carvalho, Gelson Martins, Bruno Fernandes, Rui Patricio ja Daniel Podence. Samoin tehtävänsä jätti myös päävalmentaja Jorge Jesus.

Myöhemmin Dost kuitenkin pyörsi päätöksensä ja teki Sportingin kanssa jopa jatkosopimuksen. Yksi syy tähän oli se, että hänen vaimonsa oli raskaana ja he halusivat jäädä tuolloin Lissaboniin.

Vaikka seuraava kausi toikin Sportingille kaksi cup-mestaruutta, ei Dost nauttinut niistä entiseen malliin.

– Hyökkäyksen jälkimaku maistuu suussani edelleen. Tarvitsin kuukausia toipuakseni siitä.

Dost siirtyi viime kesänä Sportingista Bundesliigan Eintracht Frankfurtiin. Hän on tehnyt Eintrachtille 14 bundesliigaottelussa viisi maalia.

Hulinoijien lisäksi oikeudessa on syytettynä Sporting Lissabonin entinen puheenjohtaja Bruno de Carvalho. Carvalhoa epäillään hyökkäyksen masinoimisesta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.