Suomalaisen jalkapallon tosi-tv-ohjelma alkaa pian – tuottaja kertoi hakijoista: ”Oli vähän erikoisempaa yrittäjää”

© Kuva: Juha Tamminen

Jalkapalloaiheinen realitysarja PlayOff: Haluatko jalkapallotähdeksi? alkaa maanantaina 17. helmikuuta Nelosella.

Kerran viikossa ilmestyvässä ohjelmassa etsitään uutta huippupelaajaa Kuopion Palloseuran kauden 2020 joukkueeseen. KuPS:n, Nelosen ja tuotantoyhtiö Labilityn yhdessä järjestämän kykyjenetsintäohjelman voittaja saa palkinnoksi huiman 100 000 euron arvoisen ammattilaissopimuksen seuraan.

Ohjelma kuvattiin Kuopiossa ja Leppävirran Vesileppiksessa tammikuussa kahden viikon aikana. Mukaan realityyn haki toista sataa KuPS:n riveihin haluavaa futaajaa. Kaikki eivät suinkaan päässeet mukaan, vaan hakijoista valittiin 22 kilpailijaa.

Ohjelman juontajana ja toisena vastaavana tuottajana toimiva entinen Suomen maajoukkuepelaaja Sebastian Sorsa kertoi torstaina ilmestyneessä Mölymäki-podcastissa, että ohjelmaan päässyt futariporukka vaikutti ensisilmäyksellä ”kirjavalta”.

– Ikäjakaumakin oli varmaan sellainen, mitä ei varmaan ihan perus futisjengistäkään löydy. Ihan nuorimmat olivat varmaan juuri 18 vuotta täyttäneitä ja sitten siellä oli kokeneempaakin kaartia, lähempänä neljää kymppiä, Sorsa kertoi Suplasta löytyvästä podcastissa.

Suomen mittapuulla jättidiiliä tavoittelevien joukosta löytyi myös paljon erilaista kulttuuritaustaa.

– Siinä huomasi oikeastaan sen, että jalkapallo on niin globaali laji. Suomessakin meillä on kuitenkin erilaisia maahanmuuttajia täällä ja eri kulttuuritaustaisia ihmisiä, niin jalkapallo on kuitenkin aina se laji mitä kaikki pelaavat, Sorsa selitti ja kuvaili kilpailijouden joukkoa moniulotteiseksi joukkueeksi sen ulkomuodon perusteella.

Kuten arvata saattaa, myös ohjelmaan hakeneiden pelaajien tasossa oli suurta eroa. Osasta lajitaustan huomasi välittömästi, kun taas osalla pallo poltteli enemmän jalassa.

– Kun katselin treenejä, niin hyvin nopeasti huomasi, että jollain oli tosi kova ja selkeä tausta, ammatti -ja huippupelaajia, ja sitten oli sellaista vähän erikoisempaa yrittäjää.

Playoff-sarja on kahdeksan jakson mittainen ja se päättyy KuPS:n kauden avausotteluun, jossa savolaisjoukkue isännöi FC Honkaa huhtikuun 11. päivä.


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.