Bayern-pomo jatkaisi kautta vaikka syyskuulle – UEFA:lla keskiviikkona kriittinen palaveri

© Kuva: Getty Images
Moisanderin Werder vetoideana! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Koronaviruspandemia mellastaa Euroopassa edelleen täydellä voimallaan, eikä sarjajalkapalloilua todennäköisesti pelata juuri missään ainakaan ennen toukokuuta. On ylipäätään epävarmaa, päästäänkö Euroopan huippusarjoja pelaamaan loppuun, mutta jos päästään, niin sarjojen päätös venyisi luultavasti heinä-elokuulle.

Uusi jalkapallokausi alkaa tavallisesti elokuussa, mutta Bayernin johtokunnan puheenjohtajan Karl-Heinz Rummeniggen mukaan on mahdollista, että tätä kautta venytettäisiin jopa syyskuulle. Se olisi hänen mielestään ainakin parempi vaihtoehto, kuin jättää kausi lopullisesti kesken.

– Jos se (kauden pelaaminen loppuun) ei terveysaspektien ja poliittisten arvioiden mukaan muuten ole mahdollista, pitäisi tätä skenaariota harkita, Rummenigge totesi Frankfurter Allgemeinen haastattelussa.

– Kausi pitäisi ehdottomasti pelata loppuun. Ei vain urheilullisen reiluuden takia, vaan tietysti myös siksi, että taloudelliset vahingot jäävät mahdollisimman pieniksi. Myös Bayernille koituu taloudellisia vaikeuksia, jos olemme liian pitkään pelaamatta.

Jos kauden päättyminen venyisi syyskuulle, pääsisi seuraava bundesliigakausi alkamaan mahdollisesti vasta talven kynnyksellä.

Isoja ratkaisuja lähitulevaisuuden suhteen on odotettavissa keskiviikkona, kun UEFA järjestää kaikkien 55 kansallisen lajiliittonsa kesken pidettävän videokonferenssin. Palaverissa on määrä tehdä päätöksiä kansallisten sarjojen, europelien, maaotteluiden ja muun muassa siirtomarkkinoiden ja kesäkuun loppuun päättyvien pelaajasopimusten suhteen.

UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Ceferin harmitteli La Repubblican haastattelussa sitä, jos kauden loput europelit joudutaan pelaamaan tyhjillä stadioneilla. Slovenialainen väläytteli jopa sitäkin mahdollisuutta, että Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan loput ottelut jätetään pelaamatta.

UEFA on valmistellut ehdotuksiaan jatkosuunnitelmiksi viimeisten kahden viikon aikana kahdessa eri työryhmässään.

UEFA:n varapuheenjohtaja Michele Uva on vahvistanut, että jokaisella kansallisella liitolla on kattojärjestön puolesta oikeus päättää vapaasti siitä, palkitaanko joku joukkue kansallisena mestarina kauden keskeytyessä, sekä myös sarjoista putoajista ja sinne nousijoista.

UEFA aikoo kuitenkin määrätä maille takarajan, joihin mennessä niiden pitää ilmoittaa seuraavan kauden europeleihin selviytyvät joukkueet. Tämä takaraja antaa osviittaa myös kansallisten sarjojen loppuun pelaamisen takarajalle, ellei sitten europaikkoja jaeta muiden kriteerien nojalla.

Koska kausi 2019-2020 uhkaa venyä pitkälle loppukesään, aikoo UEFA lyhentää seuraavaa europelikautta. Toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi karsintavaiheen otteluparien pelaaminen yksiosaisina tai kunkin maan osallistuvien joukkueiden määrän vähentäminen. Näistäkin asioista keskustellaan keskiviikkona kansallisten liittojen kesken.

Lähteet: Sport1 ja AS

Moisanderin Werder vetoideana! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!