Serie A-pomo vertaa pandemiaa maailmansotaan – koronavirus vaatinut seurassa kahdeksan ihmisen hengen

© Kuva: Getty Images
Moisanderin Werder vetoideana! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Serie A -seura Atalanta on luultavasti jalkapalloseura, jota COVID-19-pandemia on kaikkein rankimmin koetellut. Eikä ihme, sillä myös seuran kotikaupunki Bergamo on ollut viruskriisin polttopisteessä. Koronaviruskatastrofi levisi Bergamoon ja sen kotimaakunta Lombardiaan pitkälti myös jalkapalloilun myötä. Näin kävi sen jälkeen, kun Atalanta oli käynyt pelaamassa Milanossa täydellä San Sirolla Mestarien liigan ottelun Valenciaa vastaan.

Atalantan puheenjohtaja Antonio Percassi on pandemian riepotellessa Italiaa ja Bergamoa täysin surun murtuma. Ei ihmekään, sillä 66-vuotias Percassi paljasti Gazzetta dello Sportin haastattelussa, että koronavirus on vaatinut peräti kahdeksan Atalantan työntekijän hengen.

– Elämme uskomatonta tragediaa, jonka uhrina on kokonainen sukupolvi. Myös nuoremmat ihmiset joutuvat viruksen uhriksi. Taistelemme näkymätöntä vihollista vastaan. Tämä on kuin maailmansotaa, Percassi tuskaili.

Liikemies Percassi on toiminut Atalantan omistajana ja puheenjohtajana kymmenen vuoden ajan. Vaikka ajat ovat äärimmäisen raskaita, hän toivoo, että yhteisö saisi toivoa Mestarien liigan puolivälieriin edenneen Atalantan urheilullisesta menestyksestä.

– Olemme kasvaneet näiden kymmenen vuoden aikana paljon ja nyt olemme Euroopan kahdeksan parhaan seuran joukossa. Toivon, että Atalantan saavutukset voivat ilahduttaa kansaamme, joka elää nyt niin surullisia ja vaikeita päiviä.

– Bergamolaiset ovat sitkeitä ja osoittavat myös tässä tilanteessa vahvaa luonnetta. Seuramme halaa jokaista, joka kärsii näinä aikoina, Percassi välitti terveisensä.

Koronavirukseen on kuollut Italiassa jo yli 10 000 ihmistä.

Lähde: Sport 1

Moisanderin Werder vetoideana! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!