UEFA punnitsee europelien jatkamista – useita vaihtoehtoisia malleja

© Kuva: Getty Images

UEFA tiedotti viime tiistaina tärkeistä muutoksista tuleviin jalkapallotapahtumiin. Merkittävin yksittäinen päätös oli siirtää jalkapallon EM-kisat kesälle 2021, mutta muitakin ratkaisuja tehtiin.

Yksi sellainen oli ennakoiva päätös yrittää saada pelattua Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga kevään aikana loppuun. Tämän mahdollistamiseksi molempien kilpailujen loppuotteluita siirrettiin tässä vaiheessa noin kuukaudella eteenpäin. Uuden suunnitelman mukaisesti Mestarien liigan loppuottelu olisi määrä pelata Istanbulissa 27. kesäkuuta ja Eurooppa-liigan finaali Gdanskissa kolme päivää aiemmin.

Vielä on silti aivan liian varhaista arvella, mahdollistaako Euroopan koronavirustilanne otteluiden pelaamisen. Joka tapauksessa UEFA pohtii parhaillaan vaihtoehtoja siihen, miten kausi saataisiin vietyä maaliin. ”Koronakalenterista” tulisi joka tapauksessa todella ahdas, sillä samaan aikaan myös kansalliset sarjat pitäisi pelata loppuun tiivistetyssä aikataulussa.

Mediatietojen mukaan UEFA:lla on punnittavanaan tiettävästi jopa seitsemän erilaista mallia eurokauden maaliin viemiseksi. Näitä pyöritteli jutussaan saksalainen Bild am Sonntag.

Mestarien liigan puolivälieräjoukkueista saatiin selville neljä, mutta loppujen neljän neljännesvälieräparin toinen osaottelu jäi toistaiseksi pelaamatta. Eurooppa-liigan neljännesvälieräpareista ei saatu valmiiksi vielä ainuttakaan.

Aikataulu on vielä täysin avoin ja riippuu totaalisesti siitä, miten koronaviruspandemia Euroopassa etenee. Aikaisin mahdollinen seuraavien otteluiden pelipäivä on kuitenkin 14. huhtikuuta. Sitä aiemmin ei siis europelejä missään tapauksessa pelata.

Suunnitelmien mukaan on mahdollista, että europelejä tultaisiin pelaamaan myös viikonloppuna ja samaan aikaan kansallisten sarjojen otteluiden kanssa.

Jos tositoimiin paluu venyy huhtikuun puolivälistä vielä kauemmas, pitäisi aikataulua kiristää entisestään. Tällöin kyseeseen saattaisi tulla esimerkiksi Final Four -lopputurnaukset isäntäkaupungeissa Istanbulissa ja Gdanskissa kummankin kilpailun neljän semifinalistin kesken.

Harkinnassa on myös se, että tulevia pudotuspelejä pelattaisiin yksiosaisina. Tällöin kunkin parin kotijoukkue ratkaistaisiin arvalla.

Lähde: Transfermarkt


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.