”Haamuottelut eivät ole ratkaisu” – Saksassa jalkapallofanit vaativat tauon jatkamista

© Kuva: Getty Images

Saksassa kaikki suuret yleisötapahtumat ovat kiellettyjä elokuun loppuun saakka. Tämä tarkoittaa sitä, että jos Bundesliigan tauolla olevaa kautta aiotaan vielä jatkaa, se jatkuu lähes varmuudella ilman katsojia.

Saksassa ehdittiin pelata vain yksi ottelu kokonaan ilman yleisöä ennen kuin koronavirus pakotti päättäjät sulkemaan sarjan kokonaan määrittelemättömän pituiselle tauolle.

Ilman yleisöä pelattavia otteluita on alettu kutsua Saksassa ”haamuotteluiksi”. Värikkäästä kannattajakulttuuristaan tunnetussa maassa yleisön puuttumisen näkisi ja kuulisi selvästi.

Bundesliigan johdossa on toivottu, että sarjaa voitaisiin jatkaa jo mahdollisesti toukokuussa. Eri pääsarjaseurojen kannattajat eivät kuitenkaan ole ajatuksesta mielissään.

Monet Bundesliigan seurojen kannattajayhdistykset ovat nyt julkaisseet kannanoton, jossa toivotaan, ettei sarjaa jatkettaisi liian pian ja hätiköidysti. Yhdistysten mukaan sarjan jatkaminen olisi väärin muuta yhteiskuntaa kohtaan.

− Karanteeni jalkapallolle, haamuottelut eivät ole ratkaisu. Jalkapallon jatkaminen nykyisessä tilanteessa ei olisi hyväksyttävää, ajatellen eritoten yhteiskunnallista vastuuta, yhdistykset kirjoittivat.

Saksassa kokoonnutaan keskustelemaan sarjan jatkamisesta 23. huhtikuuta. Jonkinlainen ratkaisu lienee tulossa huhtikuun loppuun mennessä.

Lähde: ESPN


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.