HS paljasti Veikkausliigan ohjeet pienryhmäharjoitteluun – ”Palloon ei kosketa käsin tai päällä”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomessa on vallinnut huhtikuussa poikkeustila koronaviruspandemian vuoksi. Kuun puolivälin alla jalkapallopiireissä alkoikin hiljalleen liikkua supinaa siitä, onko Veikkausliigan seuroille sallittua harjoitella pienryhmissä, vai pitäisikö tyytyä omatoimiharjoitteluun. Opetus- ja kulttuuriministeriö ei pienryhmäharjoittelua kieltänyt, ja Veikkausliigaltakin näytettiin tälle vihreää valoa.

Veikkausliigan linjaus ja ohjeistukset ovat kuitenkin olleet edelleen joidenkin mielestä epäselviä, ja HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström jyrähtikin asiasta medialle.

Nyt Helsingin Sanomat on tarkentanut, millaista ohjeistusta Veikkausliiga on seurojen pienryhmäharjoitteluun antanut. HS:n juttu löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Kuten tunnettua on, pelaajaryhmien pitäisi olla kooltaan mahdollisimman pieniä, noin 3-4 pelaajaa. Olennaista on myös, etteivät eri ryhmät kohtaa toisiaan. Ryhmien tulee olla myös koko ajan – kaiketi harjoituksista toiseen – samoja.

Harjoituspaikalle tullaan omalla kyydillä, treenivaatteet puetaan kotona ja samoissa sisätiloissa saa oleilla korkeintaan kolme henkilöä. Hyvin mielenkiintoista on se, miten tiettyjä lajinomaisia juttuja ei pienryhmäharjoittelussa sallita lainkaan. Lähikontakteja vältellään, sillä turvavälin pitää olla vähintään kaksi metriä. Palloon ei saa koskea käsin tai päällä.

Vaikka lukuisat veikkausliigaseurat ovatkin jo palanneet pienryhmäharjoitteluun, on HIFK valinnut toisen tien.

– Meidän kantamme on yksiselitteisesti, että vielä ei ole oikea aika lähteä pienryhmäharjoituksiin. Varmaan se päivä tulee. Kun muu Suomi ei ole avautunut, palveleeko se jalkapalloa, että tässä vaiheessa mennään eri linjoille kuin muu yhteiskunta, HIFK:n puheenjohtaja Christoffer Perret kysyy Helsingin Sanomien haastattelussa.

Yle raportoi huhtikuun alkupuolella siitä, että joitain HIFK:n, HJK:n ja ja Ykkösen Gnistanin pelaajia oli rikkonut kokoontumisrajoituksia pelatessaan parinkymmenen pelaajan joukolla Töölössä Saharan kentällä. Perret kertoo, että HIFK varoitti rikkomuksesta kahta ryhmäpeleihin osallistunutta sopimuspelaajaansa.

Rikkomuksen yhteydessä seurajohto huomasi, että pelaajien vakuutukset eivät ole voimassa, jos he sairastuvat tai loukkaantuvat seuran ohjeiden vastaisessa ryhmäharjoittelussa tai omatoimisissa peleissä. Sellainen on tulkittavissa työsopimusrikkomukseksi.

– Pelaajat eivät olleet tulleet ajatelleeksi, että loukkaantumisen jälkeen he voisivat jäädä täysin ilman palkkaa. Jos loukkaantuu meidän treeneissä, meidän kuuluu maksaa palkkaa. Mutta jos loukkaantuu kaveripelissä, joka on ohjeissa kielletty, voi jäädä täysin ilman palkkaa ja joutuu maksamaan leikkauksen itse. Se on vakava asia, Perret muistuttaa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.