Jos nimi Dayot Upamecano ei ole vielä tuttu, niin pian kannattaa olla. RB Leipzigin 21-vuotias keskuspuolustaja oli Mestarien liigan vuoden 2019 läpimurtojoukkueessa, ja on vain ajan kysymys, milloin hänestä tulee Ranskan A-maajoukkueen vakiopelaaja.

Upamecanoa on viety huhuissa Englantiin, ja etenkin Espanjaan. Sekä Barcelonan että Real Madridin on uskottu olevan puolustajasta hyvin kiinnostuneita. Pisimmän korren tässä kilvassa näyttää kuitenkin vetävän Bayern München.

Saksalaislehti Bildin mukaan Upamecano ja Bayern München ovat jo päässeet keskenään siirrosta sopuun. Valmiiksi siirtoa ei voi kuitenkaan vielä julistaa, sillä siirtosummasta riittää vielä paljon neuvoteltavaa.

[readmore from=Upamecano-Dayot]

Upamecanon sopimuksessa on määriteltynä selkeä ulosostoklausuuli 60 miljoonaa euroa. Sekä Bayernin että Upamecanon intresseissä on kuitenkin pyrkiä painamaan siirtokorvausta alemmas. RB Leipzigin taivuttelu tähän lienee helpommin sanottu kuin tehty.

Ostavan osapuolen valttina on kuitenkin se, että Upamecanon sopimus ulottuu vain kesään 2021. Mikäli Leipzig ei suostu myymään pelaajaansa tulevassa siirtoikkunassa, voi hän vaihtaa maisemaa kesällä 2021 tyystin ilman siirtokorvausta.

Lähde: Transfermarkt