Saksan Bundesliiga jatkuu noin kaksi kuukautta kestäneen koronavirustauon jälkeen ensi lauantaina. Päämääränä on, että sarjakausi voitaisiin pelata loppuun kesäkuun loppuun mennessä.

Kukaan ei tietenkään pysty antamaan mitään takeita siitä, toteutuuko tavoite. Bundesliiga on ensimmäinen Euroopan huippusarjoista, jossa pelit jatkuvat, mutta Saksassakin ne keskeytyvät, jos joukkueiden sisällä puhkeaa koronavirusepidemia tai tilanne Saksassa muuten pahenee dramaattisesti. Kausi voi siis jäädä kesken myöhemminkin.

Bild kertoi, että Saksan liigaorganisaatio on jo määritellyt suuntaviivat sen varalle, jos kausi joudutaan keskeyttämään. Kenties keskeisin kohta ”B-suunnitelmassa” on se, että mestaruus aiotaan Saksassa jakaa, vaikkei 34 kierrosta pelattaisikaan. Sarjan kärjessä on tällä hetkellä Bayern München neljän pisteen erolla ennen Borussia Dortmundia.

Toinen olennainen kohta on, että sarjasta myös putoaisi kaksi joukkuetta – ja sinne nousisi kaksi. Sarjojen joukkuemääriä ei aiota ensi kaudeksi muuttaa. Karsintapelit jäisivät kuitenkin sarjan keskeytyessä pelaamatta. Tällä hetkellä 1. Bundesliigassa putoamisviivan alla ovat Paderborn sekä Niklas Moisanderin Werder Bremen.

DFL:n johtokunnan puheenjohtaja Peter Peters vahvisti suunnitelmat uutistoimisto dpa:n haastattelussa.

[readmore from=Bundesliiga]

– Käsittelemme torstaina viimeisen kerran aihetta ”pakotettu kauden keskeytys”. Siksi viimeisen kerran, että olen vakuuttunut siitä, ettei suunnitelmaa tarvita. Minusta on kuitenkin kiistatonta, että tässä todella epätodennäköisessä tapauksessa sarjan joukkuemäärää ei tulla kasvattamaan – tarvitaan sarjanousijat ja sarjasta putoajat, Peters totesi.

Varasuunnitelmasta on tarkoitus äänestää torstaina kahden ylimmän sarjatason 36 seuran kesken. Seuroille esitetään valmis suunnitelma, joka näiden toivotaan hyväksyvän. Auki suunnitelmassa on lähinnä se, mitä tapahtuu, jos joukkueilla on eri määrä otteluita pelattuna sarjan keskeytyshetkellä. Ranskan Ligue 1:ssä tässä tapauksessa sovellettiin pistekeskiarvoa.

Lähde: Transfermarkt