Niklas Moisander onnistui juhlaottelussaan – ”Täysin suvereeni esitys kapteenilta”

© Kuva: Getty Images

Bundesliigan putoamistaistelua käyvä Werder Bremen pelasi tiistaina hyvän ottelun, kun se pakotti kärkiryhmiin lukeutuvan Borussia Mönchengladbachin 0-0 -tasapeliin kotoisalla, mutta tyhjällä Weserstadionillaan. Voittoonkin oli aineksia, sillä 18. minuutilla Werder sai jossiteltavaa. Christoph Kramer kaatoi rangaistusalueella Bremenin Davy Klaassenin, mutta tuomari ei vienyt palloa pilkulle.

– Koko Saksa näki sen, huusi Bremenin valmentaja Florian Kohfeldt kentän laidalta olohuoneisiin saakka kuuluen.

Bremen sai ottelussa sysimustan putkensa poikki, sillä se oli hävinnyt ennen eilistä seitsemän bundesliigapeliä kotikentällään putkeen. Putki on seurahistorian pisin.

Werder Bremen on palannut terävänä koronavirustauolta, sillä jo viime viikonloppuna se haki Freiburgista 1-0 -voiton. Näin kapteeni Niklas Moisanderin kipparoima puolustus on pitänyt oman maalinsa puhtaana kahdessa ottelussa peräkkäin.

Moisanderille kyseessä oli myös juhlaottelu, sillä Gladbach-kohtaaminen oli hänen sadas bundesliigapelinsä. Kaikki sata hän on pelannut Werder Bremenin riveissä. Samat sanat pätevät myös niin ikään sadannen bundesliigapelinsä eilen pelanneeseen Milos Veljkoviciin, joten joukkueessa olivat tuplajuhlat.

Toisen puoliajan alkupuoliskolla Moisander pelasti Mönchengladbachin hyvän maalipaikan kulmapotkuksi. Hän saikin paikallislehti Weser-Kurierilta erittäin hyvän arvosanan 2 viiden joukkuetoverinsa tavoin (asteikko 1-5, ykkönen paras).

– Rauhallinen pelinrakentelussa, älykäs kaksinkamppailuissa, pelasti kerran viime hetkellä (60.) – täysin suvereeni esitys kapteenilta, lehti kehui Moisanderia.

Kotitappioputken päättymisestä huolimatta Werder Bremenin kauden kotipelien saldo on edelleen surkea. Kauden ainoan kotivoittonsa se sai 1. syyskuuta, kun Augsburg kaatui Bremenissä 3-2. Werder on saanut kotipeleistään kuusi, ja vieraspeleistään 16 pistettä. Voitottomia kotiotteluita on nyt putkeen 11.

Lauantaina Werder Bremen kohtaa Gelsenkichenissä Schalken. Joukkueiden vireen huomioiden vierasvoitto ei olisi jättiyllätys. Eikä vähiten sen vuoksi, että Bundesliigan jatkuttua tyhjillä stadioneilla kotietu tuntuu peleistä tyystin kadonneen. 22 pelatusta ottelusta kotivoittoon on päättynyt vain kolme, kun vierasvoittoja on nähty jo 12.


EL CLÁSICO – 50€ LISÄVOITTO

1. Avaa pelitili Betsafelle.
2. Aktivoi 100% talletusbonus ja talleta vähintään 20€.
3. Lyö 1€ ennakkoveto Barcelonan tai Real Madridin 1×2-voitosta.

Saat joukkueesi voittaessa 50€ lisävoiton!