Liverpoolin 30 vuotta kestänyt taival ilman Englannin liigamestaruutta on päättymässä, kun Valioliiga pääsee jatkumaan, ja Liverpool tarvitsee enää kaksi voittoa tittelin varmistumiseen.

Viaplayn jalkapalloasiantuntija Keith Armstrong uskoo, että suurseura on käyttänyt kulisseissa paljon vaikutusvaltaansa sen puolesta, että kausi tullaan pelaamaan loppuun.

– Heidän on ollut pakko käyttää sitä. Putoamisuhan alla olevat joukkueet halusivat, että sarja lopetetaan ja he säilyvät. Se olisi ollut epäreilua Championshipin joukkueita kohtaan, jotka ovat pelanneet siellä hyvän kauden. Tämä on urheilullinen päätös. Liverpool on varmasti puhunut asioista, samoin muut isot seurat. Haaste on ollut se, että sopassa ovat mukana Valioliiga, Englannin FA on ollut jonkin verran päättämässä, koska cupin ottelut ovat pelaamatta. UEFA on mukana, koska Mestareiden liigaa on pelattavana. Veikkaan, että keskustelut ovat olleet mielenkiintoisia näistä asioista, hän sanoo Suplan Week of Football -podcastissa.

Armstrong pohtii myös sitä, missä määrin muut Valioliigan suuret ovat mahdollisesti ajaneet kauden lopettamista ja mitätöimistä.

– Kateellisuus voisi olla syynä. Ongelma olisi ollut silloin se, että monissa maissa, joissa kausi on lopetettu, johtanut seura on saanut mestaruuden. Liitto on jopa valinnut parhaiksi sijoittuneet, jotka pelaavat eurocupeissa. Veikkaan, että kateellisia on ollut, koska Liverpool on ollut niin ylivoimainen tänä vuonna. Mestaruus on ansaittu, sillä he ovat olleet niin ylivoimaisia. Yksi tappio ja vähiten päästettyjä maaleja. Jos ja kun he voittavat, on se ansaittu!

Valioliigaa on jäljellä 92 ottelun verran ja Viaplay näyttää kaikki ottelut. Kausi jatkuu keskiviikkona kahdella ottelulla, jotka nähdään V Sport Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa kello 19.30 alkavassa studiossa.

Keith Armstrongin haastattelu löytyy Suplasta.